Tăriceanu vrea SPP în subordinea MAI: E o anomalie că Serviciul e în subordinea șefului statului

„Președintele este cel care numește conducerea Serviciului, după părerea mea este o anomalie. Nu cred că în alte țări Serviciul de Protecție și Pază funcționează sub președinte. Acest Serviciu ar trebui să facă parte din ansamblul structurilor care asigură paza și ordinea și cel normal și cel mai firesc ar fi să se găsească sub umbrela Ministerului de Interne”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

 

Șeful Senatului afirmă că Parlamentul nu are niciun rol în ceea ce privește SPP, Serviciul fiind în atribuțiile președintelui, prezicând că speră ca șeful statului „să nu se facă totuși că plouă într-o astfel de situație”.

 

„SPP se află sub conducerea președintelui țării. Dacă în cadrul serviciilor de informații Parlamentul are un rol, întrucat controlează aceste servicii prin comisiile de specialitate, dacă Parlamentul are un rol în numirea șefilor celor doua servicii (SRI și SIE – n.r.), în cazul SPP Parlamentul nu are un rol. Nici Guvernul. Deci, este o responsabilitate a președintelui și eu sper ca președintele să nu se facă totuși că plouă într-o astfel de situație”, a precizat Tăriceanu.

 

 

Afirmațiile șefului Senatului vin în contextul în care, recent, premierul și miniștrii au anunțat oficial că renunță la paza SPP. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că nu vrea să beneficieze de protecţia SPP.
„Aş vrea să precizez că am transmis Serviciului de Pază şi Protecţie încă de luni seară că nu vreau să beneficiez de protecţie. Înţeleg că toţi miniştrii au aceeaşi opţiune şi am comunicat deja acest lucru. Vom îndeplini formalităţile legale în acest sens”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Liviu Dragnea a acuzat SPP că mai mult spionează decât să-și facă treaba și că șeful Serviciului, Lucian Pahonțu, face jocuri politice numindu-l „personaj veninos”.

Liderul PSD a susținut că un prieten de-al vicepremierului Paul Stănescu i-ar fi spus acestuia că Dragnea ar urma să fie „executat” în martie anul acesta și că Stănescu i-ar putea lua locul. Dragnea a adaugat atunci ca in cazul lui Stanescu nu se pune vorba de „pamant fertil” pentru astfel de jocuri si vicepremierul l-a sustinut, declarand la randu-i ca acesta ar fi fost scenariul prezentat de acel prieten.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed