AcasăMoney&PeopleTarile in care poti sa te muti daca vrei multe zile libere

Tarile in care poti sa te muti daca vrei multe zile libere

BBC Capital a preluat rezultatele sondajului şi le-a comparat cu informaţii din alte sondaje privind satisfacţia angajaţilor la locul de muncă.

 

Columbia şi India conduc clasamentul ţărilor în funcţie de numărul de sărbători declarate zile libere, aceştia având 18 zile libere oferite de stat în fiecare ţară. Columbia e urmată de Libia, Coreea de Sud şi Thailanda (16 zile). Mexic se află la coada clasamentului, angajaţii având 7  zile libere de la stat, apropiaţi fiind şi cei din Regatul Unit şi Olanda, cu câte opt zile libere pe an.

 

România nu a fost inclusă în rezultatele finale ale acestui sondaj, dar, potrivit unui studiu Worldwide Benefit and Employment din 2013, se află printre ţările europene cu cele mai puţine sărbători declarate zile libere prin lege, 9, în timp ce angajaţii spanioli şi greci au printre cele mai multe zile libere, 14, respectiv, 12.

 

Câteva dintre ţările cu cele mai puţine zile libere pe an sunt în Europa de Vest, în timp ce o parte importantă din statele cu cele mai multe sărbători declarate zile libere sunt în regiunea asiatico-pacifică, precum: India (18), Thailanda, Coreea de Sud (16), Japonia (15), Indonezia, Malaezia şi Filipine (14).

 

În acelaşi timp, niciuna dintre primele 20 de ţări din top nu se află în America de Nord. Angajaţii din Statele Unite au 10 sărbători declarate  zile libere de stat.

 

 

 

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.