x


  • EUR
    4.7790
    USD
    4.3042
string(7) "politic"

Telefonul miraculos? DĂNCILĂ știe cum va aduce VW în România

Dăncilă acuză PNL că se opune unei fabrici Volkswagen în România.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 21.10.2019, 12:46

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare către conducerea Comisiei Europene în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. Premierul a susținut că va încerca să vorbească la telefon cu cu Angela Merkel în acest sens.

 

„Noi am discutat despre acest proiect. Chiar ministrul Comerțului și anteprenoriatului a fost în Germania, a vorbit despre acest proiect, avem cele mai avantajoase condiții pentru o investiție în România, dar din păcate nu avem susținerea necesară. Grupul PPE a trimis o scrisoare prin care susține Bulgaria. Domnul Weber, care este liderul grupului PPE a trimis această scrisoare către Volsvahen, prin care susțin Bulgaria. Atunci mă întreb unde sunt PNL, ce a făcut domnul președintele Klaus Iohannis? Dânsul ne reprezintă în Consiliu, nu a putut discuta când a mers la Consiliu pentru a susține România? Nu a putut discuta cu liderul grupului PPE pentru a susține România?”, a spus Viorica Dăncilă, la DC News.

 

Premierul a afirmat că președintele Klaus Iohannis știa de existența acestei scrisori de la PPE către Volkswagen, însă nu a reacționat.

 

Articolul integral pe HOTNEWS