x


  • EUR
    4.8750
    USD
    4.1874
string(16) "instant-articles"

#Teleormanleaks. Valiză cu MII de documente din interiorul Tel Drum, găsită de un localnic pe proprietatea lui

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, scrie RISE Project. Procurorii DNA n-ar fi avut acces la această valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.11.2018, 6:16

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.

 

Potrivit sursei citate, în valiză s-ar afla:

– Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

– O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

 

– Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

 

– Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.