AcasăGeneralTemperaturi de 38 de grade în România! ALERTĂ ANM de caniculă

Temperaturi de 38 de grade în România! ALERTĂ ANM de caniculă

Alertă de caniculă în România. În următoarele zile temperaturile ajung chiar și până la 38 de grade în anumite zone ale țării, anunță ANM.

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare cod portocaliu pentru zonele joase din vestul și nord-vestul țării privind un val de căldură, fiind prognozate recorduri absolute de temperaturi ale acestei perioade.

Avertizarea este valabilă pentru luni și marți. Astfel, ANM anunță că în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei.

ANM anunță temperaturi de 38 de grade

După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36 – 38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18 – 22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, luni, marți și miercuri va fi cod galben de caniculă în toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Ultimele Articole