AcasăActualitateTemperaturi FOARTE coborâte în luna iunie Cum va fi vremea în România....

Temperaturi FOARTE coborâte în luna iunie Cum va fi vremea în România. Prognoza meteo ANM

Luna iunie vine cu un val de ploi la nivel național, iar Gabriela Băncilă, director în Administrația Națională de Meteorologie (ANM) le recomandă românilor să nu renunțe încă la hainele groase.

Potrivit acesteia, vremea va fi capricioasă în prima lună de vară și nicidecum blândă sau caldă cum a fost în urmă cu ani de zile.

”Aceste alternanțe ale zilelor cu vreme mai caldă și vreme mai rece sunt specifice climatului în care ne aflăm, însă, în ultimii ani, vârfurile sunt din ce în ce mai mari, de aceea și acest stres termic asupra organismului, pe care-l înregistrăm prin trecerea de la valori foarte ridicate la valori, eventual, foarte coborâte” a declarat Gabriela Băncilă, director în Administrația Națională de Meteorologie, pentru DCNews.

ANM: Luna iunie, cea mai ploioasă în România

Totodată, meteorologul a mai adăugat că luna iunie este cea mai ploioasă în România, dar și cea mai instabilă. Vora cea loc furtuni, tunete fulgere și de asemenea temperaturile opt înregistra și creșteri bruște, iar apoi pot să scadă din onu.

”Luna iunie este cea mai ploioasă în țara noastră. Luna iunie este cea mai instabilă lună a anului în țara noastră, ceea ce înseamnă că zilele în care-și fac apariția furtunile, cu tunete și fulgere sau în care acționează sisteme frontale ce determină precipitații chiar abundente este un tipar de vreme specific sau normal pentru luna iunie.

Este adevărat că temperaturile sunt în creștere și-n luna iunie pot fi înregistrate temperaturi de peste 35 de grade, pragul caniculei” a spus meteorologul de la ANM.

Ultimele Articole