AcasăPoliticTensiuni mari în coaliție: ”Unii colegi nu au aflat că sunt la...

Tensiuni mari în coaliție: ”Unii colegi nu au aflat că sunt la guvernare”

Tensiunile se amplifică în PSD. Un liberal spune că sunt anumite persoane care încă nu realizează că sunt, de fapt, la guvernare și că au ieșit din opoziție.

Este vorba despre senatorul PNL Toma Petcu. Acesta a declarat că unii colegi din PSD, cum ar fi Daniel Zamfir, nu au aflat încă despre faptul că nu mai sunt în opoziţie şi lansează atacuri împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu.

„PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici şi tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menţinute şi românii vor fi protejaţi de creşterile galopante ale energiei de pe pieţele internaţionale, dar va fi păstrată şi competitivitatea companiilor româneşti”, a adăugat fostul ministru al Energiei.

„Pare că unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziţie, ci la guvernare, domnul Daniel Zamfir de la PSD fiind un exemplu. Dar pentru că îşi doresc să vorbim deschis, haideţi să o facem:

  • PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici şi tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menţinute şi românii vor fi protejaţi de creşterile galopante ale energiei de pe pieţele internaţionale, dar va fi păstrată şi competitivitatea companiilor româneşti.
  • O noutate foarte importantă pe care o aduce ordonanţa pe energie este că apare instrumentul achiziţiei centralizate, prin care vor putea fi temperate fluctuaţiile de preţ de pe piaţa internă.
  • Costuri necontrolate şi speculă am fi avut dacă acceptam acele propuneri care prevedeau ca achizitorul unic să-şi stabilească singur tarifele percepute. Abia această idee ar fi dus la creşterea netransparentă şi incontrolabilă a costurilor energiei electrice şi, implicit, a costului plătit de consumatorul final de energie electrică”, a scris Toma Petcu, vineri pe Facebook.

El a adăugat că atacurile împotriva lui Virgil Popescu vin şi în contextul în care acesta a deblocat Legea offshore, iar în mandatul său România a obţinut din partea Statelor Unite finanţarea necesară construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„De unde aceste atacuri constante şi virulente împotriva lui Virgil Popescu? O să vă spun doar două fapte concrete şi vă las pe voi să trageţi concluziile:

  • Virgil Popescu este ministrul care a reuşit să deblocheze Legea Offshore, care a deblocat investiţiile din Marea Neagră şi care ne reduce dependenţa de gazul rusesc.
  • Tot Virgil Popescu e ministrul în mandatul căruia România a obţinut de la SUA finanţarea necesară construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, prin care România face paşi concreţi pentru câştigarea independenţei energetice”, a explicat Petcu.

Liberalul a mai spus că „independenţa energetică înseamnă nu doar securitate energetică regională, dar şi faptul că românii pot beneficia de preţuri mai mici la utilităţi. Asta vă sperie atât de tare?”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.