x


  • EUR
    4.7340
    USD
    4.2129
string(16) "instant-articles"

Teodorovici tună și fulgeră: Nu admit un leu sub program. Vor fi schimbaţi şefii de la ANAF, dacă nu colectează cât trebuie

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici transmite că nu acceptă ca ANAF să colecteze „un leu sub program”, în caz contrar urmând să fie schimbaţi şefii Fiscului.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.09.2018, 7:16

„Nu admit un leu sub program. Vor fi schimbaţi şefii de la ANAF, dacă nu. Am spus asta şi în şedinţa de Guvern”, a spus Teodorovici, la Digi24.

 

Acesta este un nou atac la preşedintele ANAF, Ionuţ Mişa, pe care Teodorovici l-a înlocuit în funcţia de ministru de Finanţe, la începutul acestui an. Conflictul dintre cei doi este cunoscut.

 

Anterior, Teodorovici i-a cerut şefului ANAF, Ionuţ Mişa, într-o scrisoare obţinută de profit.ro, să se angajeze „ferm” că va colecta în ultimele luni ale anului, din TVA şi accize, venituri suplimentare de 2,4 miliarde de lei faţă de cele prevăzute în proiectul de rectificare bugetară, bani de care Finanţele au nevoie pentru a respecta ţinta de deficit bugetar.

 

De asemenea, recent, între şeful ANAF Ionuţ Mişa şi Eugen Teodorovici au existat tensiuni şi în privinţa modului în care statul ar putea primi banii de chirie de la preşedintele Klaus Iohannis pe casa pierdută din Sibiu.