x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Teodorovici vrea soluții pentru stoparea exodului creierelor în alte state UE

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, cere un pachet de măsuri care să reprezinte o soluţie pentru mobilitatea selectivă între statele Uniunii Europene.

Author: Cristina Popovici | Sursa: stirileprotv.ro | Publicat: 07.04.2019, 8:35

Ţările europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul Uniunii Europene ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri care să aducă o soluţie pentru mobilitatea selectivă, care duce la exodul creierelor, a declarat sâmbătă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la finalul celei de-a doua zile a reuniunii ECOFIN.

 

“Poate în timpul Preşedinţiei române voi invita ţările care trimit lucrători în străinătate la o discuţie, să vedem ce e de făcut. Ar trebuie să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situaţia actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivităţii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influenţate de această mobilitate intra-europeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie şi să ţinem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectaţi noi toţi”, a afirmat Eugen Teodorovici.

 

Oficialul a precizat că situaţia mobilităţii selective în cadrul UE a fost unul din subiectele principale discutate la reuniunea miniştrilor europeni de Finanţe.

 

Mai multe, pe stirileprotv.ro.