AcasăExterneTeorie incendiară la vârful Ucrainei: A început procesul de distrugere finală a...

Teorie incendiară la vârful Ucrainei: A început procesul de distrugere finală a spațiului post-sovietic și decolonizarea cvasifederației ruse

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat joi că Rușia și-a semnat propria decolonizare atunci când a început războiul împotriva Ucrainei.

Danilov a scris pe Facebook că 24 februarie, ziua în care trupele ruse au intrat în Ucraina, este ziua celui mai mare dezastru geopolitic rusesc: începerea procesului de distrugere finală a spațiului post-sovietic și decolonizarea cvasifederației ruse.

Înaltul oficial ucrainean a enumerat apoi „perspectivele Rusiei”:

În primul rând, a fost lansat mecanismul pierderii influenței dominante a Rusiei asupra țărilor CSI. Federația Rusă a demonstrat că este o amenințare reală și imediată la adresa existenței statelor din spațiul post-sovietic.

În al doilea rând, țările din Asia Centrală și Caucaz au început o reorientare dinamică a propriului vector strategic de politică externă din Rusia către alte state ca Turcia, UE, China, state care pot acționa ca garanți ai securității lor împotriva recidivelor post-imperiale ale Rusiei.

În al treilea rând, potrivit lui Danilov, au început mișcări centrifuge pentru alte națiuni care fac parte temporar din Federația Rusă, precum Tatarstan, popoarele din Siberia, Ural, Orientul Îndepărtat și multe altelele care sunt pe cale de a-și realiza statutul colonial, trezind conștiința națională de sine și pregătirea de a lupta pentru existența lor independentă.

Astfel, a continuat oficialul ucrainean, se formează toate premisele necesare pentru fragmentarea cvasi-formației federale ruse și desfășurarea mișcării de eliberare a republicilor naționale și a popoarelor împotriva puterii de la Kremlin.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate Națională a Ucrainei, întreaga lume democratică ar trebui să ajute la „decolonizarea, derusificarea și denuclearizarea Rusiei”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.