Țepele din imobiliare au devenit noua normalitate

România este cea mai bună „pepinieră” când vine vorba de real estate. Majoritatea dezvoltatorilor / investitorilor imobiliari din România se prezintă ca fiind cei mai buni, cei mai mari, cei mai puternici, iar lista poate continua dacă citim descrierile de pe site-urile acestora, scrie sfin.ro. Uneori aceștia tind chiar să epateze și își fac apariția coborând dintr-un Rolls Royce sau altă mașină luxoasă pentru a-și convinge potențialii clienți de bunăstarea companiei.

Dar în spatele descrierilor stă realitatea – care, în majoritatea cazurilor este una diametral opusă față de descrierile prezentate, această „bunăstare” fiind mai mult proprie (a acționarilor), nefiind deopotrivă un indicator care să releve performanța acestor companii din real estate-ul românesc.

Fie că vorbim de clienți – care achiziționează imobilul mult visat și ajung să trăiască un coșmar, deoarece în majoritatea cazurilor imobilul nu este finalizat, sau de către micii investitori – care, în lipsa unei educații financiare solide ajung să investească în active generatoare de cheltuieli, finalizând investiția lor cu un rezultat negativ (pierdere), fiind, în majoritatea cazurilor în incapacitatea de a-și recupera investiția inițială – acest deznodământ fiind specific mai ales în cazurile în care aceste companii au campanii agresive de marketing care conving audiența prin manipulare.

Dr. Kristine Bago: Da, „țepele” din imobiliare au devenit noua „normalitate”.

Auzim de ele destul de des și conturează o realitate la adăpostul căruia sunt, din păcate, doar dezvoltatorii din real estate-ul românesc.

Principala buclă prin care consumatorii își văd visele transformate în adevărate coșmaruri sunt:

  • dezvoltatorii percep un avans pentru construcția imobilelor

SAU

  • dezvoltatorii percep întreagă sumă necesară pentru construcția imobilelor,

dar NU finalizează construcțiile aferente, deși au încasat și cheltuit deja aportul monetar vărsat de clienți, conform variantelor de mai sus.

Urmează tribunale, judecăți și multe vieți distruse, care în lipsa imobilelor promise și a banilor deja achitați, trăiesc în chirii, unii se mută în alte părți datorită imposibilității de a mai achita aceste cheltuieli extra care nu erau puse în plan, familii destrămate și multă suferință.

Articolul integral pe sfin.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed