AcasăEconomieTeren pe care Primăria Braşov intenţiona să amenajeze o stradă, vândut unei...

Teren pe care Primăria Braşov intenţiona să amenajeze o stradă, vândut unei persoane fizice de Direcţia Regională de Finanţe Publice / Municipalitatea ia în calcul exproprierea pe cauză de utilitate publică

Potrivit Primăriei Braţov, terenul, cu o suprafaţă de 5.821 de metri pătraţi, situat pe strada Emanoil Berfeld în cartierul Tractorul din Braşov, în zona fostei platforme industriale cu acelaşi nume, a fost executat silit de către DGRFP Braşov de la o firmă cu datorii.

 

Finanţele Publice aveau la dispoziţie un raport de evaluare din anul 2020, care arăta că terenul poate fi vândut cu 40% din valoarea lui, aşa cum aceasta este prevăzută în Ghidul notarilor publici, însă în anul 2021 valoarea la care astfel de vânzări se pot face a scăzut de la 40% la 20% din valoarea unui bun imobil, astfel că Primăria nu a putut licita mai mult de 20% din valoarea terenului. 

 

”Procedura de licitaţie a avut loc în decembrie 2021, dată la care, conform Ghidului notarilor publici, conform grilei existente acolo, valoarea terenului aferent unei străzi este 20% din valoarea terenului pe care-l deserveşte. Având în vedere faptul că DGRFP-ul a făcut această evaluare în 2020, atunci se aplica un procent de 40%. Cu toate că noi am solicitat DGRFP-ului să revizuiască această evaluare şi să o aducă la data de 2021, când a avut loc procedura de licitaţie, chiar i-am avertizat că dacă ar vinde acel teren unui terţ ar crea o problemă majoră de circulaţie pentru cetăţenii din zonă, DGRFP a organizat în decembrie 2021 această procedură şi terenul aferent străzii a fost achiziţionat de un terţ. Vom începe discuţiile cu deţinătorul actual al terenului şi luăm în calcul şi posibilitatea exproprierii acelui teren pentru stradă, la valoarea prevăzută inclusiv în Ghidul notarilor publici, respectiv 20% din valoarea terenului din acea zonă”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 

 

Surse din Primărie au declarat pentru News.ro că cel care cumpărat terenul, pe persoană fizică, este un om de afaceri din domeniu imobiliarelor. 

 

Oficiali ai Primăriei Braşov susţin că în ultimul an reprezentanţii municipalităţii au făcut numeroase demersuri şi au înaintat către DGRFP Braşov adrese prin care au exprimat intenţia municipalităţii de a cumpăra acel teren, însă rezultatul a fost vânzarea acestuia către omul de afaceri braşovean.

Ultimele Articole