Termocentrala Mintia, deţinută de Complexul Energetic Hunedoara SA, a fost cumpărată prin licitaţie publică de către Mass Global Energy Rom

Licitaţia a avut loc vineri, iar tranzacţia, în valoare de 91.236.832, EURO, exclusiv TVA, este considerată una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc şi totodată una dintre cele mai mari tranzacţii din insolvenţă din ultimii ani din România.

”Având în vedere specificul activului, ministerul Energiei, în calitate de acţionar, a impus anumite condiţii investitorului cu scopul de a relansa producţia de energie în Mintia. Astfel, cumpărătorul, Mass Global Energy Rom are obligaţia ca până la 31 decembrie 2026 să finalizeze investiţia de realizare a unei capacităţi energetice noi cu o putere instalată de minimum 1.290 MWH, din care minimum 800 MWH în bandă pe gaz şi energie regenerabilă”, precizează instituţia.

„Promisiunea guvernului condus de Nicolae Ionel Ciucă a fost respectată! Ne-am îndeplinit obiectivul de a deschide sistemul  hunedorean de producere a energiei şi de a păstra Mintia pe harta energetică a României” a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Potrivit investitorilor, sumele prevăzute pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei Mintia în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro şi vor include dezvoltarea capacităţii de producţie şi în acelaşi timp adaptarea la noile standarde europene pentru trecerea de la producţia de energie electrică din surse regenerabile.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri