Termoenergetica: Avaria produsă pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o reţea cu o vechime de aproape 50 de ani, alături de şantierele deschise pentru lucrări, influenţează întreaga capacitate de preluare a agentului termic pentru Sectorul 4

”Avaria produsă joi pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o reţea cu o vechime de aproape 50 de ani, în zona Şoselei Olteniţei, precum şi cele produse la intersecţia Căii Văcăreşti cu strada V.V. Stanciu şi pe strada Luică, între străzile Reşiţa şi Tudor Gociu, alături de şantierele deschise pentru lucrări, influenţează întreaga capacitate de preluare a agentului termic pentru Sectorul 4”, anunţă Termoenergetica.

Compania precizează că fiecare manevră tehnică efectuată în sistem depinde de calitatea conductelor, fiecare porţiune de reţea reacţionează imprevizibil la fluctuaţiile de presiune.

”Fiecare avarie restrânge aria de furnizare a agentului termic. Reţeaua termică primară din zona Căii Văcăreşti a fost dată în funcţiune în anul 1979 şi are o vechime de aproape 45 de ani, în timp ce reţeaua de pe Şoseaua Olteniţei are aproape 50 de ani, ambele având durata de exploatare depăşită cu aproape 30 de ani. Reţeaua termică primară din zona Olteniţei a fost dată în funcţiune în anul 1974”, a mai transmis compania.

Termoenergetica precizează că există şantiere deschise în această unitate administrativ-teritorială a Capitalei, care restrâng aria de preluare a agentului termic de la CET.

Se lucrează pe Bulevardul Brâncoveanu, pe Bulevardul Tineretului, după 20 de ani caracterizaţi de ”lipsa investiţiilor”.

”Şi aceste lucrări, până vor fi finalizate produc disconfort! Pentru noi e important că în loc de justificări pentru inactivitate, în sfârşit se lucrează! Se înlocuiesc conducte în galerii, se repară ce nu poate fi înlocuit, se refac arii de alimentare după fiecare incident, se deschid şi închid vane, se blindează şi se deblindează porţiuni întregi de conductă”, a mai transmis Termoenergetica.

”Vă asigurăm că intervenţiile sunt necesare şi au drept scop îmbunătăţirea funcţionării sistemului de termoficare”, au adăurgat reprezentanţii companiei.

CET Progresu a fost oprită, joi, la doia o zi după ce fusese repornită.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri