Tessa Dunlop: Migraţia românilor este bună pentru Regatul Unit

0
Tessa Dunlop: Migraţia românilor este bună pentru Regatul Unit

Anumite publicaţii, parlamentarii de dreapta din Partidul Conservator (de guvernământ) şi din UKIP, dar şi premierul David Cameron au atras atenţia asupra unui posibil val de imigranţi, în special romi, care ar urma să intre în Marea Britanie din luna ianuarie anul viitor, când restricţiile privind mobilitatea pieţei muncii sunt ridicate între cele două ţări membre ale UE.

Tessa Dunlop, o expertă în România şi autoare a cărţii “To Romania With Love” (Pentru România, cu dragoste), a declarat pentru IB Times UK că romii reprezintă o mică proporţie din popoarele român şi bulgar, şi a subliniat că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui mai degrabă să-i ajute şi să-i integreze pe romi decât să-i demonizeze.

“Romii au o istorie marcată de persecuţii şi sunt împovăraţi de un uriaş dezavantaj”, a declarat Tessa Dunlop. “Această comunitate este slab integrată şi are tendinţa de a fi izolată în ţările de origine. Noi trebuie să sprijinim aceste ţări pentru a-i integra pe romi, pentru că nu este o problemă care va dispărea de la sine. Iar, dacă judecăm România şi Bulgaria doar prin prisma minorităţii rome, comitem o extraordinară distorsiune” a adevărului, a adăugat ea.

“Cei mai mulţi români sunt europeni caucazieni şi sunt nişte persoane educate. Influxul de mână de lucru bine pregătită care va intra în ţară va reprezenta un câştig pentru Marea Britanie”, a subliniat dna Dunlop.