Thailanda renunţă la obligativitatea vizei pentru cetăţenii români, începând cu 1 iunie

Cabinetul a aprobat marţi o serie de noi prevederi privind vizele, pentru a atrage mai mulţi turişti, inclusiv scheme fără viză şi viză la sosire şi şederi mai lungi pentru studenţi şi un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate pentru pensionari.

Până acum, ca românii să poată călători în Thailanda, îşi puteau lua viza online sau direct de pe aeroport, caz în care era valabilă 15 zile.

Ministerul de Externe a propus măsurile pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori, deoarece economia naţională depinde în mare măsură de turism, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.

El a spus că numărul de ţări eligibile pentru intrarea fără viză va creşte de la 57 la 93. Cele 36 de noi ţări includ Albania, Cambodgia, China, India, Jamaica, Kazahstan, Laos, Mexic, Maroc, Panama, România, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Sejururile vizitatorilor în cadrul acestei scheme au fost, de asemenea, prelungite la 60 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

De asemenea, cabinetul a aprobat viza la sosire pentru 31 de ţări, în creştere faţă de 19 ţări anterior.

Vizitatorii care doresc să lucreze şi să viziteze, de asemenea, destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. Anterior, aceştia aveau dreptul la doar două sejururi de 30 de zile fiecare, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii… precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri”, a spus Chai Wacharonke. El a numit-o Viza Destinaţia Thailanda.

Studenţii străini din învăţământul superior pot rămâne timp de un an după absolvire, în loc să fie obligaţi să părăsească ţara imediat ce termină cursurile.

„Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal”, a spus purtătorul de cuvânt.

În Thailanda sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenţi străini, a spus el.

Măsurile aprobate vor intra în vigoare sâmbătă, 1 iunie.

Vizitatorii cu vârsta de peste 50 de ani care doresc vize de lungă şedere trebuie să aibă în prezent o asigurare de sănătate.

Cabinetul a aprobat, de asemenea, extinderea serviciilor de solicitare a vizelor electronice la consulatele şi ambasadele thailandeze de la 47 la 94 de locaţii, începând din septembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed