Tîlvăr: Eforturile României în susţinerea Ucrainei, recunoscute

Anunțul MAPN

Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care şi România este parte, a afirmat, joi, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, la Reuniunea de lucru pe tema asistenţei pentru Ucraina, organizată de Regatul Ţărilor de Jos, potrivit MAPN.

Referitor la asigurarea în continuare a sprijinului pentru forţele armate ucrainene cu sisteme suplimentare de apărare antiaeriană, oficialul român a evidenţiat importanţa indentificării unor soluţii multinaţionale pentru asigurarea sustenabilităţii capabilităţilor antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federaţiei Ruse asupra infrastructurii civile şi militare, arată sursa citată.

Evenimentul a avut loc la Bruxelles, în marja reuniunii informale a miniştrilor apărării din ţările membre NATO.

Cei patru oficiali au analizat ultimele evoluţii privind situaţia de securitate din Ucraina. Discuţiile au avut ca obiect identificarea de soluţii vizând consolidarea capacităţii de apărare antiaeriană, cu accent pe coordonarea şi intensificarea eforturilor în domeniul apărării pentru a sprijini ţara vecină, pe fondul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse.

În intervenția sa, Angel Tîlvăr a reafirmat angajamentul României de „a continua sprijinul internațional oferit Ucrainei de la începutul războiului. Ministrul apărării a apreciat colaborarea foarte bună cu statele membre în cadrul asigurat de formatele multinaționale de sprijin”.

Ministrul român a evidenţiat că ţara noastră a operaţionalizat „într-un timp foarte scurt” Centrul European de Instruire F-16, „un proiect cu relevanţă foarte mare şi pentru Ucraina”.

„Eforturile României în susţinerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care şi România este parte. I-am asigurat pe aliaţii şi partenerii noştri că se pot baza pe România în cadrul acestui efort internaţional”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed