Time OP. 8 ore de muncă = x % productivitate

Știi cât ai lucrat. Dar știi de fapt cât de mult ai muncit între timp? Aceasta este întrebarea la care start-up-ul lui Bogdan Bocșe și al lui Radu Conteș încearcă să răspundă.

 

TimeOP este o aplicație pentru desktop care urmărește  toate acțiunile derulate pe computer, întocmind apoi rapoarte de productivitate în funcție de timpul petrecut de utilizator în fiecare aplicație și de gradul său de implicare în fiecare acțiune.

 

Totul se face automat, odată descărcată și instalată aplicația, aceasta rulează în permanență în background datele fiind colectate în mod automat. Iar la intervalele prestabilite utilizatorul primește apoi rapoarte și notificări legate de productivitatea sa sau a echipei din care face parte.

 

Bogdan Bocșe și Radu Conteș, au lucrat la TimeOP vreme de trei luni. „Au intrat puțin peste 600 de ore de dezvoltare. Puțin sub 500 dacă e să le numere doar pe cele productive”, spune Bocșe, râzând.”Dacă sunt ore facturabile și înmulțești cu 5, care e un salariu mediocru de dezvoltator în România o să îți dea în jur de 2500-3000 de euro. Însă dacă suntem antreprenori adevărați trebuie să spunem că proiectul ăsta ne-a costat 120 de dolari, adică exact cât am plătit pe domeniu și hosting.”

 

Principalii competitori ai TimeOP sunt RescueTime și Cyclope, însă Bocșe spune că TimeOP e o îmbunătățire clară   În timp ce acestea înregistrează doar timpul pretrecut în aplicație, Time OP urmărește implicarea, acțiunile, productivitatea utilizatorului  prin intermediul sentiment analysis. ” Când fac anumite acțiuni oamenii produc pattern-uri fără să-și dea seama: produci pattern-uri de tastare,  pattern-uri de mișcări de mouse, tot felul de șabloane pe care eu le observ și de pe urma cărora pot să trag concluzii despre ce înseamnă să lucrezi. Dar este o chestie pe termen lung pentru că în primul rând e nevoie de foarte multă informație. Analiza e simplă.”

 

 

Începând din ianuarie TimeOP va începe să le pună la dispoziție utilizatorilor abonamente, care  se învârti în jurul a 5 euro/utilizator/ lună, plasându-se astfel sub nivelul competitorilor lor: soluția RescueTime începe de la 10 dolari/utilizator/lună în timp ce soluția Cyclope are un one-time-fee în jur de 700 de dolari, aceasta trebuind însă găzduită pe serverele companiei.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed