x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

ȚIRIAC a arătat salariul românilor din abatorul-focar din Germania: „Ăsta nu e sclavagism, publicul să știe”

Românii care lucrează la abatorul problemă din Germania câștigă chiar și 3.000 de euro.

Autor: Mihai Voican | Sursa: gsp.ro | Publicat: 27.06.2020, 16:39

Omul de afaceri Ion Țiriac l-a sunat pe jurnalistul Cătălin Tolontan pentru a spune poziția omului de afaceri german Clemens Tönnies, proprietarul imensului abator în care 1000 de muncitori români s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus și prietenul lui Țiriac.

 

„E corect ca publicul să știe niște lucruri. Știți că eu nu apar în presă cu declarații, nici nu mă interesează declarațiile mele, însă aș vrea să auzim faptele așa cum sunt, că, la greu, toată lumea se pornește pe cei care au probleme, cum i se întâmplă neamțului ăstuia acum. Clemens e afectat acum, e supărat, normal că nu e bine cu ce se întâmplă pentru că ține cu adevărat la oamenii lui. Pentru Clemens, eu bag mâna în foc! Rețineți: la el, românii câștigă și 3.000 de euro pe lună, nu așa arată sclavagismul!”, a explicat Ion Țiriac pentru Libertatea.

 

În dialogul cu Libertatea, Țiriac a admis că banii respectivi sunt dați de patroni unor firme de intermediere, care abia mai apoi oferă bani românilor angajați, lanț pe care statul german încearcă să-l distrugă și să se asigure că angajatorul negociază direct cu angajatul.

 

Articolul integral pe GSP