Ţiriac a intrat în clubul miliardarilor din auto

0
Ţiriac a intrat în clubul miliardarilor din auto

Odată cu creşterea vânzărilor, compania a revenit şi pe profit în 2015, punctând un profit net de 0,1 mil. lei după cel puţin cinci ani de pierderi. Anul trecut divizia de retail auto a Ţiriac Holdings a livrat pe piaţa locală peste 6.000 de auto­mo­bile, adică 5% din piaţa locală.

 

„Investiţiile din ultimii doi ani vor continua la nivelul în­tre­gii reţele, atât în 2016, cât şi în anii următori, asi­gurând în felul acesta clienţilor cele mai înalte standarde. Valoarea investiţiilor se va situa între 200.000 şi 2 milioa­ne de euro pentru fiecare locaţie, în funcţie de specificul şi ne­voile acesteia“, a spus Daniel Antor, director general al Ţiriac Auto.

 

În România sunt doar zece companii controlate de oameni de afaceri locali care au reuşit să depăşească vânzări de un miliard de lei pe o singură entitate fiscală.

 

Ţiriac Auto a ajuns anul trecut la aproape 1.200 de angajaţi şi peste 60 de centre la nivel naţional, fiind totodată şi cel mai mare dealer auto de pe piaţa locală. Mai mult, acesta comercializează şi cele mai multe mărci – Ford, Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover, Hyundai şi Mitsubishi.