x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(9) "lifestyle"

Tocmai a avut loc CONFERINȚA românilor care cred că Pământul este plat! Acestea sunt principalele idei

Sunt oameni care cred că Pământul este plat și chiar fac conferințe în acest sens.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 07.10.2019, 8:39

La Cluj a avut loc în acest weekend o conferință internațională a oamenilor care cred că Pământul este plat. Organizatorul principal, un român din SUA, mi-a spus că și-a dorit să aibă la conferință și un fizician respectat cu care să dezbată aplicat subiectul, dar că acesta nu a venit. Pentru a nu lăsa așa lucrurile, am intermediat eu întâlnirea dintre conspirație și fizică. Iată ce a ieșit.

 

Conferința de sâmbătă și duminică a fost prima de acest gen organizată la noi cu speakeri din străinătate, iar locația a fost una pe măsură: hotelul Hilton din Cluj-Napoca. O dovadă că oamenii se respectă, au și fonduri suficiente și asta chiar dacă restul locuitorilor planetei Pământ se uită chiorâș la ei.

 

Doar ca o paranteză vreau să mai spun că „flat earther-ii” se înmulțesc, de la lună la lună, pe măsură ce teoriile lor par din ce în ce mai conspiraționiste. De exemplu, contul de Twitter al „Flat Earth Society” are 86 de mii de followers, iar grupul de Facebook are 57 de mii de membri.

 

Anul trecut a apărut și un film documentar despre „flat earthers” care se cheamă „Behind the Curve” și poate fi văzut pe Netflix.

 

Conferința de la Cluj a fost deschisă de principalul organizator, Adi Rus, autorul primei cărți în limba română despre Pământul plat. El a făcut turul istoriei gândirii astronomice, de la Mesopotamia antică, trecând prin vremurile bune când oamenii credeau că Pământul e plat și Soarele se învârte în jurul său și a încheiat cu prima imagine a unei găuri negre publicate anul acesta, despre care a zis că n-ar fi reală.

 

Articolul integral pe HOTNEWS