x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Tocmai s-a încheiat cel mai LUNG zbor comercial din lume

Joi a decolat din Singapore un avion Airbus care stabilește recordul pentru cea mai lungă cursă de linie: 18 ore între Singapore și Newark, pentru 16.700 km. Zborul inaugural, cu 175 de persoane la bord a durat mai puțin decât era preconizat. Biletele costă de la aproximativ 1.000 de euro dus-întors dacă sunt cumpărate cu o lună înainte.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 12.10.2018, 13:39

La primul zbor durata a fost de 17 ore și 25 de minute (conform Flight Radar), dar în programul obișnuit zborul durează între 17 ore și 50 de minute și 18 ore până la Newark Liberty Airport. De la Newark la Singapore zborul durează 18 ore și 30 de minute.

 

Un avion Airbus A350-900 ULR poate transporta 320 de pasageri, însă numărul a fost de două ori mai mic, pentru că nu există clasa Economy, dar sunt 64 de locuri la clasa Business.

 

Richard Quest de la CNN a fost invitat la zborul inaugural și s-a arătat încântat de toate aspectele, fiind de părere că Singapore Airlines este compania cea mai atentă la detalii dintre companiile aeriene mari. I-a plăcut în mod special mâncarea, de-a lungul zborului fiind trei mese copioase, dar și diverse gustări între acestea.

 

Pasagerii de la clasa business au primit și pijamale pentru a dormi moi comod.

 

Locurile au fost astfel configurate încât pasagerii să aibă mai mult spațiu la picioare, ferestrele sunt de mai mari dimensiuni, iar culorile LED-urilor au fost astfel alese, încât să diminueze efectele negative induse de schimbarea de fus orar.

 

Articolul integral pe HOTNEWS