x


  • EUR
    4.8737
    USD
    4.1622
string(14) "techampscience"

Top 10 cele mai bune aparate de aer condiționat

Vara asta, dacă nu ați reușit încă să ajungeți la mare sau dacă vacanța este una scurtă, însă la fel de călduroasă și neconfortabilă din punct de vedere termic, tot răul poate fi transformat în bine prin intermediul unui aparat de aer condiționat.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.08.2020, 17:28

De altfel, aparatele de aer condiționat sunt ultimul trend în România și în întreaga lume, dovedindu-și eficiența pe o scară largă. Iar prin intermediul un aparat de aer condiționat ales așa cum trebuie, vă puteți bucura de un confort destins nu doar în sezonul cald, ci și în cel rece.

Avantajele unui aparat de aer condiționat

Un prim avantaj este acela că nu trebuie să mai investiți în metode inferioare ca eficiență și care ar putea implica investiții mai ridicate. De altfel, dacă la prima vedere o aerotermă sau un ventilator pare opțiunea ideală, poate ar trebui să știți că randamentul acestora este minim.

De altfel, majoritatea aerotermelor funcționează doar cu aer cal și/sau pot fi programate la o temperatură maximă minimă (de exemplu, la 25-26℃). Astfel, un aparat de acest gen va fi relativ eficient doar în sezonul rece. De asemenea, o aerotermă nu favorizează perfect schimbul de aer și nu nu reglează un confort absolut, fiind unul dintre factorii care pot duce la o umiditate crescută, respectiv mucegai și igrasie.

De altfel, nici ventilatorul nu are un pricipiu de funcționare atât de excelent pe cât au crezut mulți, motiv pentru care într-un timp foarte scurt majoritatea persoanelor au trecut de la un ventilatorla un aparat de aer condiționat.

Un ventilator poate avea în primul rând dimensiuni mari, pentru o eficiență mai sporită. De altfel, spațiul poate fi destul de redus astfel încât să îl aglomereze cu ușurință. Ventilatorul nu acționează cu o direcție precisă și nici nu prelucrează aerul din încăpere, ci doar îl recirculă la performanțe minime. Ori adesea se întâmplă ca o parte către care acesta este îndreptat să fie ușor aerisită, în timp ce o altă parte este încălzită dat fiind acțiunea motorului. De altfel, și consumul poate fi destul de mare, cu atât mai mare cu cât acesta este mai puternic și mai mare în diametru.

 

Însă, un aparat de aer condiționat, în special cele moderne, sunt atent construite de către producători astfel încât sunt total opusul și oferă o eficiență maximă, cu un consum mai redus de energie.

Astfel, investiția într-un aparat de aer condiționat poate fi considerată una de viitor, care nu doar că va îndeplini vastele nevoi ale proprietarilor, dar va și eficientiza consumul energetic.

De ce lucruri trebuie să ții cont atunci când îți alegi un aparat de aer condiționat

Atunci când vă gândiți să achiziționați un aparat de aer condiționat trebuie în mod evident să vă raportați la performanțe și la nevoi, pentru că nu vă doriți să cheltuiți câteva sute sau câteva mii de lei pe un aparat care nu vă oferă toate performanțele și lucrurile necesare.

Deși achiziția unui astfel de aparat este deseori o achiziție destul de costisitoare, nu recomandăm sub nicio formă achiziția unui aparat de aer condiționat second hand. E drept, foarte puține persoane or vinde astfel de aparate, însă nu e exclus să găsiți în comerț o ofertă care v-ar putea atrage atenția. De altfel, vorbim de un produs casnic trainic, pe care foarte multe persoane l-ar vinde la un preț accesibil din cauza consumului ridicat sau a performanțelor cu mult sub așteptări. În plus, există toate șansele să nu mai puteți beneficia de garanție. Ori un astfel de aparat electrocasnic este bine să beneficieze de o garanție cât mai extinsă și de o ușurință în contactarea service-ului. Reparațiile pot fi deseori costisitoare, chiar și atunci când vorbim de intervenții banale. Iar tot mai mulți vânzători oferă o garanție ridicată sau posibilitatea de a o extinde, lucru extrem de favorabil pentur utilizatori.

 

Că tot menționam, și eficiența energetică joacă un rol important. Un aparat de aer condiționat cu o eficiență clasa A sau A+ va fi un aparat cu un consum energetic mai redus. Ori foarte multe persoană evită o astfel de achiziție fix din pricina acestei cauze – că nu oferă atenție la clasa de eficiență, la performanțe sau la tehnologia utilizată.

De altfel, variantele moderne de aparate de aer condiționat vin cu o tehnologie avansată ce reduce consumul la minim, astfel că ați putea avea un consum chiar și mai mic față de o centrală, în sezonul rece.

 

Totodată să nu uităm și de faptul că cu cât suprafața amplasamentului este mai mare, cu atât veți avea nevoie de un aparat de aer condiționat cu o putere mai mare. Prezența mai multor programe și a variațiilor de temperatură vă pot ajuta să vă personalizați întru totul experiența, dar pentru aceste funcții este necesar să plătiți mai mult. Așa că și bugetul ar trebui gândit atent. De altfel, dacă nu dețineți în prezent bugetul pentru aparatul mult visat, puteți urmări ofertele și/sau produsele resigilate, care vor funcționa impecabil, dar vor avea un preț mai mic. Sau puteți aștepta o perioadă suplimentară până în apariția unor noi modele, fapt ce va duce la scăderea prețului a unor variante deja existente.

 

De altfel, dacă aveți o casă inteligentă sau dacă vă propuneți amenajarea casei în acest mod, nici aparatul de aer condiționat nu poate fi mai prejos. Există aparate de aer condiționat ce vin cu numeroase funcții inteligente, control automatizat, Wifi etc. eficientizând atât consumul, cât și confortul.

 

Iar dacă simțiți că este nevoia să treceți la ultimul pas și să faceți o achiziție propriu-zisă sau doriți să vă orientați către anumite modele ce v-ar putea satisface nevoile, v-am pregătit un top 10 al celor mai bune aparate de aer condiționat.

 

Top 10 al celor mai bune aparate de aer condiționat

1. Aparat de aer conditionat Panasonic KIT-Z71TKEA, Wi-Fi, Inverter, Clasa A+++, R32, 24000 BTU, pentru camere tehnice si camere de server (Alb)

Aparatul de aer condiționat Panasonic KIT-Z71TKEA este un aparat cu adevărat impunător și cel mai bun aparat de aer condiționat existent. De altfel, prețul său este pe măsură, dar și performanțele acestuia.

Datorită performanțelor la superlativ, acest aparat de aer condiționat se adresează în special spațiilor socio-economice, cât și încăperilor de tip industrial sau tehnic. Ca de exemplu, o destinație excelentă pentru acesta sunt încăperile de IT, acolo unde sunt depozitate o serie de servere multiple și unde temperaturile cresc simțitor.

Aparatul Panasonic KIT-Z71TKEA vine cu o o putere de răcire de 7.10 W și cu una de încălzire de 8.6 KW. De altfel, în ciuda puterii extrem de crescute, vorbim totuși de o eficiență marca A+++, adică de cea mai bună clasă de eficiență eergetică existentă. De altfel, dacă ne raportăm la consum acesta are un consum foarte mic dat fiind atribuțiile și destinația de utilizare.

Totodată, acest aparat permite un control inteligent de tip Wifi și este optimizat să funcționeze întreaga zi, cu performanțe maxime.

2. Aparat de aer conditionat LG Artcool Gallery A12FR, 12000 BTU, A++/A+, Wi-Fi Ready (Alb)

Aparatul de aer condiționat oferit de către cei de la LG este o adevărată capodoperă de artă, și nu doar un simplu aparat de aer condiționat ca toate celelalte pe care le vom menționa astăzi.

De altfel, designul impresionat sub forma unui tablou futuristic și nonconformist este ideal pentru a-l integra într-o galerie de artă sau într-o încăpere în care designul este la superlativ.

Însă nu este mai prejos nici dacă ne referim la performanțele pe care acesta le deține. Este un aparat de aer condiționat inteligent, ce poate completa cu ușurință o casă automatizată și nu numai.

Acesta vine și cu tehnologia Inverter ce ajută la recircularea aerului într-o încăpere, având un consum redus, performanțe ridicate și beneficii peste așteptări.

 

3. Aparat de aer conditionat Gree Amber GWH24YE-S6DBA1A, 24000 BTU, Wi-Fi, Inverter, Class A++ (Alb)

De performanțe foarte bune vă puteți bucura și cu ajutorul aparatului de ar condiționat Gree Amber. Acesta este un aparat de aer condiționat care permite de asemenea control facil prin telecomandă sau Wifi, conform preferințelor.

Vine cu un generator de tip plasmă care nu doar că ajută la răcirea/încălzirea aerului, însă totodată are capacitatea de a neutraliza mirosurile nedorite, cât și bacteriile, fiind un clasic ușor de îmbinat în orice tip de locuință și nu numai.

 

4. Aparat de aer conditionat Gree Amber GWH18YE-S6DBA1B, 18000 BTU, Wi-Fi, Inverter, Class A++ (Alb)

Ușor similar cu varianta prezentată anterior, beneficiind de aceeași tehnologie și același design de ultimă generație este și Gree GWH18YE.

Acest aparat de aer condiționat deopotrivă are o putere de răcire ușor mai mică, de aproximativ 18000 de unități.

De altfel, controlul acestuia este extrem de facil, clasic sau inteligent, fiind un aparat de condiționat care vine de asemenea cu o tehnologie amplă de performanță ce oferă un consum redus, cât și un aer mai curat, respectiv un mediu mult mai confortabil.

5. Aparat de aer conditionat LG Deluxe DC18RQ, 1800BTU, Dual Inverter, WI-FI, Clasa A++ (Alb)

Așteptările nu sunt mai prejos nici de la o versiune mai clasică de aer condiționat oferită de către cei de la LG, cel puțin din prisma designului.

De altfel avem de-a face cu un alt model impunător de aparat de aer condiționat prevăzut cu tehnologia Inverter ce reduce consumul energetic, dar și cu funcția de Auto Restart în cazul unor erori, cea de curățire automată, filtru cu ioni ce ajută la igienizarea aerului etc.

 

6. Aparat de aer conditionat Samsung Wind-free Elite AR12TXCAAWKNEU, 12000 BTU, Wi-Fi, Clasa A+++/A+++, MDS, Filtru Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling (Alb)

Și cei de la Samsung ne pun la dispoziție numeroase modele de aparate de aer condiționat, printre care și acesta, un impunător cu o eficiență ridicată, consum redus datorită tehnologiei Inverter și a clasei A+++, dar și din prisma unei puteri de aer rece de până la 12.000 de unități și al filtrului cu acțiune triplă împotriva mirosurilor, a temperaturilor neplăcute sau a bacteriilor existente în masa de aer.

7. Aparat de aer conditionat Yamato Alpin YW24IG5, 24000 BTU, Wi-Fi, Inverter ERP, Class A++ (Alb)

Adevărate surprize veți avea și dacă veți opta pentru tehnologia japoneză oferită de compania Yamato și modelul Alpin YW24IG5.

Este un aer condiționat modern căruia nu-i lipsesc numeroase funcții prezente și la modelele de aparate de aer condiționat mai scumpe. De altfel, acest aparat de aer condiționat vine și cu un filtru eficient, silențios și prietnos, care previne poluarea din mediul înconjurător.

Mecanismul poate fi controlat atât clasic, cât și prin utilizarea smartphone-ului.

8. Aparat de aer conditionat LG ArtCool Mirror AC09BQ, Inverter, 9000BTU, Clasa A++, Wi-fi Ready (Negru)

Dacă v-au plăcut versiunile de aparate LG prezentate anterior, cu siguranță nici acesta nu vi se va părea mai prejos.

Clasa de eficiență A++ și invertorul ce asigură recircularea aerului în încăpere ofere performanțe ridicate, un consum mic și confort pe deplin. De altfel, design-ul său nu este nicicum unul clasic.

De asemenea vine și cu o protecție anticorozivă și cu funcție de autocurățare.

9. Aparat de aer conditionat MITSUBISHI MSZ-HR25VF+MUZ-HR25VF, 9000 BTU, clasa energetica A, Anti-praf, Anti-Alergeni, Anti-Bacterian, Deodorizant, compresor rotativ (Alb)

Și cei de la Mitzubishi au un aparat etrem de fascinant atât din privința raportului calitate-preț, cât și în ceea ce privește performanțele.

Este un aparat de aer condiționat cu un consum relativ redus, dotat cu 3 filtre ce acționează în permanență pentru a păstra în permanență un aer curat și sănătos.

Are o putere destul de ridicată și programe, respectiv funcții vaste pentru uzul zilnic.

10. Aparat de aer conditionat Heinner HAC-12OWF-BK Obsidian Inverter, 12000 BTU, Clasa A++, Wi-Fi Control (Negru)

O altă recomandare elegantă din punct de vedere al designului, puternică din punct de vedere al performanțelor, dar și avantajoasă din punct de vedere al prețului vine de la renumitul producător Heinner.

Acest aparat de aer condiționat vă oferă un cămin confortabil și sănătos, dar și un control deplin asupra acestuia.

Are o putere ridicată de răcire, cât și de încălzire, și este dotat cu filtru anti-praf și catalizator.

 

În conzluzie, dacă sunteți în căutarea unui aparat de aer condiționat potrivit, la evoMAG veți găsi pe alese modele vaste, cu performanțe de ultimă generație și branduri de top.