Top 3 cele mai scumpe concerte ale unui artist român! Pe primul loc, o producție care a costat aproape 200.000 de euro, cu profit ce a trecut de 1 milion

Top 3 cele mai scumpe concerte ale unui artist român! Pe primul loc, o producție care a costat peste 200.000 de euro, a înregistrat 150.000 de plătitori în toată Europa și profit de milioane de euro.

În lumea muzicii, succesul unui concert nu depinde doar de popularitatea artistului. Organizarea unui astfel de eveniment reprezintă o provocare financiară majoră, implicând costuri semnificative cu logistica, invitații, dcoruri și organizarea. Doar câțiva artiști români au avut curajul să investească sume impresionante în producții concertistice grandioase, stabilind astfel noi standarde financiare în industria muzicală autohtonă.

Top 3 cele mai scumpe concerte ale unui artist român! Pe primul loc, o producție care a costat peste 200.000 de euro și profit ce a trecut de 1 milion

În fruntea acestor artiști a trecut Andra, care a riscat cel mai mult, investind peste 200.000 de euro în seria de concerte „Tradițional 2”

Acest turneu s-a dovedit a fi cel mai de succes concert al unui artist român din ultimii 30 de ani, atingând pragul de 150.000 de plătitori în doi ani. „Tradițional 2” a înregistrat 12.500 de plătitori la Londra (O2 Arena-FOTO), a fost sold-out la Torino (10.000 plătitori) și Stuttgart, iar în România, la Sala Palatului (9.500 spectatori și BT Arena Cluj-Napoca (foto, 10.000 spectatori).

Andra-Traditional-2-cluj-napoca

Top 3 cele mai scumpe concerte ale unui artist român!

Un alt artist care a investit sume considerabile în producțiile sale este Delia. Cu un management profesionist, Delia a cheltuit sute de mii de euro pentru fiecare spectacol, precum „Welcome to Deliria”, „Acadelia” și „Rockadelia„. Cea mai scumpă producție a sa, „Deliria”, a costat aproape 100.000 de euro. Chiria Sălii Palatului pentru mai multe zile, necesară repetițiilor și construirii decorurilor, a trecut de 40.000 de euro. Deși sala a fost plină la cele două prezentări ale show-ului, Delia nu a reușit să-și recupereze investiția, dar ecoul concertelor sale a rămas puternic.

Loredana completează acest clasament al superproducțiilor concertistice. De fiecare dată când susține un concert la Sala Palatului, Loredana impresionează cu zeci de dansatori și muzicieni și decoruri spectaculoase. Concertele sale tematice, precum „Agurida„, „Ador”, „Magic” și „Sentimente”, au fost realizate cu bugete de circa 100.000 de euro fiecare.

Top 3 cele mai scumpe concerte ale unui artist român!

Ștefan Bănică Jr. și Horia Brenciu merg din inerție cu producții ”pe ieftineală”

În clasamentul producțiilor de mari dimensiuni, dar cu bugete mai modeste de aproximativ 20.000 de euro, se află și Carla’s Dreams, Ștefan Bănică Jr., cunoscut pentru spectacolele sale dedicate sărbătorilor de iarnă, și Horia Brenciu, cu show-urile sale retrospective aniversare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed