TOP 5 cei mai înalți oameni din lume la ora actuală

0
19

Mai mulți bărbați au uimit lumea cu dimensiunile lor neobișnuite. Au înălțimi de peste 2 metri, fiind vorba despre gigantismul pituitar, sindromul Marfan, sindromul Sotos, acromegalia sau eunucoidismul.

TOP 5 cei mai înalți oameni din lume la ora actuală

Un prim nume este Robert Wadlow. 2, 72 m. Născut în 1918 şi supranumit gigantul din Illinois, este cel mai înalt om care a trăit vreodată. Suferind de numeroase afecţiuni şi ducând lipsă de tratament pentru dezechilibru hormonal, a decedat la numai 22 de ani.

John Rogan. 2, 67 m. Născut în 1868 în Tennessee, gigantul afro-american suferea de anchiloză din cauza dimensiunilor exagerate şi abia se putea mişca. Îşi câştiga existenţa pozând pentru curioşi.

John Carroll. 2, 63 m. Născut în 1932 în New York, a început să crească fără oprire de la 16 ani şi a dezvoltat o scolioză foarte gravă.

Väinö Myllyrinne. 2, 51 m. Finlandezul născut la Helsinki în 1909 a servit în armată, deţinând recordul pentru cel mai înalt soldat din istorie. Totodată avea şi cea mai mare anvergură a mâinilor, de peste 35 de cm.

Sultan Kösen. 2, 51 m. Fermierul turc este în momentul de faţă cel mai înalt om din lume. Ca în cazul multora, condiţia se datorează unei tumori care afectează glanda pituitară. În 2012 doctorii au reuşit însă extirparea cu radiaţii gamma, oprindu-i creşterea.