Top 5 cele mai valoroase echipe sportive în 2015

Valoarea cluburilor sportive este dată, așadar, nu numai de titlurile câștigate în acest sezon sau de membrii echipelor, deși acești factori sunt foarte importanți.
Iată care sunt primele cinci cele mai valoroase echipe sportive din lume, conform unui clasament realizat de Forbes.
1. Real Madrid: 3,26 miliarde dolari
Este de departe cea mai bine cotată echipă sportivă de pe mapamond, în ciuda faptului că șansa nu a ținut cu ea în finala UEFA Champions League. Trofeul a fost câștigat de Barcelona. Cu toate acestea, Real Madrid este prima echipă de fotbal în topul coeficienților UEFA. Noul antrenor este Rafael Benitez, iar în componența echipei intră fotbaliști celebri precum Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale.

 

2. Dallas Cowboys: 3,2 miliarde dolari
Echipa de fotbal american fondată în 1960 a câștigat în repetate rânduri campionatele NFL din SUA. În prezent, niciun proprietar de echipe sportive profesioniste din SUA nu se află la nivelul lui Jerry Jones, deținătorul Dallas Cowboys. Acesta este energic și excentric, fiind chiar considerat de unii ca fiind nebun.

 

3. New York Yankees: 3,2 miliarde dolari
Este un club american de baseball profesionist din cartierul The Bronx din New York, care evoluează în prezent în Major League Baseball, în American League, Divizia de Est. New York Yankees este una dintre puținele francize sportive cunoscute în întreaga lume pentru numele lor. Clubul a reușit să-și mențină statutul și brandul, în ciuda faptului că nu mai este prima în baseball.

 

4. Barcelona: 3,16 miliarde dolari
După ce a trecut printr-o criză internă, clubul de fotbal a reușit să câștige cupa internă La Liga, dar și Liga Campionilor. Barca este acum în culmea gloriei și superstarurile Lionel Messi și Neymar sunt doi dintre cei mai celebri atleți din lume în momentul actual.

 

5. Manchester United: 3,1 miliarde dolari
Barclays Premier League a reușit să captiveze telespectatorii din întreaga lume și Manchester United continuă să fie brandul de top. Alte cluburi cum ar fi Chelsea, Arsenal sau Tottenham Hotspur, s-au concentrat pe creșterea numărului de fani în afara Angliei, însă nici unul nu are valoarea lui Manchester United în 2015.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed