Zece hobby-uri care îți pot aduce bani

Astfel, este momentul să te gândești la hobby-urile pe care le ai, la domeniile de care ești interesat cu adevărat, la care te pricepi, și pe care le poți transforma într-o mașină de făcut bani.

 

Site-ul Howstuffworks.com prezintă un clasament al celor mai lucrative zece hobby-uri.

 

1. Web Design. Majoritatea persoanelor nu știu să construiască site-uri. Dacă te pricepi la acest domeniu, poți câștiga bani cu investiții minime, într-un calculator și în soft, la care se adaugă materialele promoționale și, eventual, cheltuieli de marketing. În acest caz, trebuie să ai un portofoliu pe care să-l prezinți potențialilor clienți. Începe prin crearea propriului tău site și oferă-te să faci gratis câteva site-uri pentru prieteni, organizații neguvernamentale sau firme mici, pe care să le rogi apoi să scrie impresii pozitive despre rezultatul muncii tale. Împarte cărți de vizită la evenimente de networking și promovează-te cu ajutorul reclamei pe Facebook și LinkedIn.

 

2. Fotografie. Aceasta este o modalitate excelentă de a câștiga bani în plus din pasiune. Dacă faci fotografii artistice reușite, le poți tipări pe o hârtie de calitate, le poți înrăma pentru a le vinde la mici magazine sau online, pe site-ul propriu. O altă modalitate lucrativă de a câștiga din fotografie este să faci poze la evenimente precum nunți, botezuri, petreceri sau să faci portrete pentru oameni de afaceri sau pentru familii. Pentru aceasta, însă, ai nevoie de un aparat de fotografiat performant.

 

3. Redactare și editare. Dacă scrisul este pasiunea ta, iată câteva modalități prin care o poți transforma în bani. În primul rând, poți fi redactor freelancer pentru reviste, site-uri web sau pentru ziare care au nevoie de articole tematice pentru care să fii plătit. O altă modalitate este să-ți faci un blog care să atragă mulți vizitatori și, astfel, să câștigi din vânzarea reclamelor. Avantajul este că poți câștiga bani încă mult timp după redactarea unui articol de pe blog, deoarece acesta îți va aduce noi și noi vizitatori. Dacă bloggingul nu te tentează, îți poți oferi serviciile companiilor. Acestea contractează freelanceri pentru redactarea unor broșuri, rapoarte sau chiar discursuri.

 

4. Hand-made. Dacă ai talentul de a realiza obiecte originale, creațiile proprii hand-made unicat sunt cu mult mai apreciate decât obiectele care se găsesc de cumpărat în magazine. Îți poți vinde obiectele pe care le realizezi pe un site sau pe un blog, pe site-ul breslo.ro sau la târgurile care se organizează de obicei la sfârșit de săptămână și în preajma sărbătorilor de peste an. Creează-ți o pagină Facebook și roagă-i pe prietenii tăi să te ajute s-o promovezi.

 

5. Antrenor sportiv. Dacă ești bun la un sport, poți câștiga bani ca antrenor. Eventual, chiar poți să-ți iei un al doilea job part-time ca antrenor la o școală publică sau privată. Sau poți să-ți ofer serviciile în cadrul after-school-urilor. O altă posibilitate de a câștiga bani din această pasiune este să fii antrenor personal.

 

6. Un instrument muzical. Foarte multe persoane au nostalgia să învețe să cânte la pian, la chitară sau la acordeon. Dacă te numeri printre norocoșii care cunosc un instrument muzical, poți profita de acest lucru și poți începe să predai lecții în grupuri mici sau în cadrul unor meditații individuale. În plus, dacă îți place să fii apreciat de public, poți merge la localuri, baruri, restaurante, pentru a le propune să cânți acolo seară de seară. Împarte pliante la magazinele de muzică, la baruri, restaurante și la școli.

 

7. Organizare. În străinătate meseria de organizator este din ce în ce mai căutată, în condițiile în care mulți nu mai au timp să-și facă ordine prin casă, prin sertare, prin șifonier sau prin hârtii. Atunci apelează la o persoană specializată din exterior care vine acasă și le pune lucruruile în ordine pentru bani. Împarte fluturași în cartierul unde locuiești pentru a te face cunoscut. Totodată, poți lucra împreună cu agențiile imobiliare, oferindu-ți serviciile de împachetare și despachetare cu ocazia mutării locatarilor.

 

8. Prăjituri gătite acasă. Persoanele care știu să facă biscuiți și prăjituri acasă au un mare avantaj față de cele care nu știu și sunt dispuse să plătească pentru a avea pe masă bunătăți deosebite. Începe prin a participa la evenimente mici nonprofit unde să le împarți gratuit, însoțite de cartea ta de vizită. Poți colabora foarte bine și cu firmele de catering sau poți vinde biscuiții și prăjiturile la târgurile de weekend. Nu te zgârci să investești într-un logo atractiv și în ambajale de calitate.

 

9. Plimbatul câinilor. Mulți dintre cei care au animale de companie nu au și timpul necesar pentru a le plimba măcar o dată pe zi. Dacă iubești câinii, poți să dai anunțuri și să împarți pliante pentru a-ți oferi serviciile de plimbare a patrupedelor. Clienții mulțumiți te vor recomanda cu siguranță și altor persoane.

 

10. Shopping. Dacă îți place să mergi la cumpărături, știi foarte bine că este o pasiune destul de costisitoare. Partea bună este că o poți avea în continuare, însă pe banii altora. Sunt destul de multe persoane care fie nu au timp, fie nu pot să meargă la cumpărături și care sunt potențiali clienți. De exemplu, poți căuta prin magazine o rochie perfectă pentru o gală, poți cumpăra medicamente de la farmacie sau legume de la supermarket. Pregătește-ți cărți de vizită pe care să le împarți de fiecare dată când ochești un potențial client: mămici ocupate, vârstnici sau persoane cu prea puțin timp liber. Prețurile pentru un cumpărător personal începător ar fi de 10-15% din valoarea facturii.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed