Topul celor mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc

0
3
Topul celor mai frumoase stațiuni de pe litoralul românesc

Dar acum, pe de-o parte din cauza restricțiilor de călătorie și pe de altă parte de dragul solidatității față de antreprenorii compatrioți, mulți dintre noi am stat acasă și am explorat mai responsabil ca niciodată atracțiile locale, în special pe cele de pe litoral. Și pentru că ne-a plăcut ce am găsit, am alcătuit și un top cu cele mai frumoase 5 stațiuni de pe litoralul românesc, unde ne vom întoarce cu drag și vara viitoare.

 

Cele mai frumoase stațiuni de la Marea Neagră

 

#1 Mamaia

 

Chiar dacă pulsul vieții de noapte din stațiunea Mamaia a fost mai slab anul acesta, cei care s-au cazat în aceată stațiune astă vară au avut suficiente alternative de distracție. În primul rând aici poți practica o gamă variată de sporturi de apă ca de exemplu: schi nautic, windsurfing, scufundări, înot și bineînțeles navigație. Și pe de altă parte, dacă mai mult decât sporturile te pasionează prospectul de a lenevi la soare, tot Mamaia este soluția pentru că ea este una din cele mai bine amenajate plaje din România.

 

#2 Eforie

 

Majoritatea turiștilor care aleg să-și petreacă vacanța de vară la mare preferă stațiunea Eforie pentru calmul și liniștea pe care nu le poți descoperi și în altă destinație de pe litoral. Această stațiune este poziționată convenabil la doar 15 kilometri de Constanța, în apropierea lacului Techirghoiol, un lac renumit în țară, dar și peste hotare pentru proprietățile curative ale nămolului său.

 

#3 Costinești

 

Dacă Eforie este stațiunea preferată a turiștilor cu copii mici, Costinești este cu siguranță cea mai populară destinație de vacanță de pe litoral pentru tineret. Cu excepția lunilor de iarnă, în orice perioadă din an poposești în Costinești descoperi o atmosferă animată, unde distracția și buna dispoziție parcă plutesc în aer. Iar dacă vrei obiective turistice, Costineștiul nu este cu nimic mai prejos decât alte stațiuni cu personalitate datorită obeliscului său de 200 de tone și 18.5 metri înălțime, dar și epavei navei Evanghelia, care a eșuat în apropierea țărmului Mării Negre în anul 1960.

 

#4 Vama Veche

 

Dintre toate stațiunile de pe litoralul românesc, dar și alte locații de vacanță, Vama Veche a fost și probabil că va rămâne mult timp și de acum înainte un simbol al libertății depline. Această stațiune iese în evidență prin diversitate și toleranță, iar dacă vrei să mergi într-un loc unde să te simți cu adevărat în largul tău, ea reprezintă cea mai bună opțiune.

 

#5 Neptun

 

Neptun este una din acele stațiuni în care te poți bucura de natură în adevărata sa splendoare. Cu toate că este la fel de modernă ca multe alte stațiuni de pe litoralul românesc, Neptun are un farmec aparte fiind înconjurată pe trei laturi de pădure, motiv pentru care abundă de verdeață. În plus, conform turiștilor care nu ratează nicio ocazie de a-și petrece vacanța de vară în Neptun, această stațiune se poate lăuda și cu La Steaguri, una din probabil cea mai bine întreținută plajă de pe litoralul românesc, vizată în special de turiști cu copii deoarece are nisipul fin, iar marea ce o dezmiardă este lină și are fundul nisipos.

 

#6 Constanța

 

Mergi la mare să înveți istorie? Atunci Constanța este destinația ta finală! Pe lângă delfinariu, planetariu, cazinou și observatorul astronomic care în sine reprezintă un motiv suficient de bun ca să vizitezi Constanța, chiar dacă nu incluzi în itinerariul tău de vacanță niciun obiectiv turistic, această stațiune este locul ideal unde să visezi cu ochii deschiși la civilizații de mult apuse precum cea a romanilor sau a grecilor antici.

 

Fă-ți din timp planuri de vacanță

 

Chiar dacă este încă devreme, hotelierii de la litoralul românesc au început deja să se întreacă în oferte de vacanță! Așa că nu rata ocazia, intră pe CazarePeLitoral.ro, descoperă unitatea de cazare care ți se potrivește și începi de acum să te pregătești pentru un sejur de vis care să se transforme în sursa ta de motivație pentru întregul an!