Topul producătorilor auto la nivel mondial

Este al treilea trimestru consecutiv în care Toyota îşi menţine poziţia de lider al vânzărilor pe plan mondial.

 

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 2,58 milioane de vehicule. Rivalele General Motors şi Volkswagen au anunţat că au vândut 2,4 milioane de vehicule fiecare, dar compania germană încă nu a raportat datele privind livrările de camioane, de la diviziile sale MAN şi Scania.

 

‘Ne aşteptăm ca Toyota să rămână liderul industriei auto până în 2016 sau 2017. Pentru ca Toyota să-şi menţină titlul dincolo de acest an, trebuie să-şi majoreze mai mult vânzările în China’, a explicat analistul Masatoshi Nishimoto, de la compania IHS Automotive din Tokyo.

 

Luna trecută, Toyota şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul operaţional pe care îl va înregistra în anul financiar curent, după ce în trimestrul octombrie-decembrie 2013 acesta a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similară a lui 2012.

 

Grupul nipon se aşteaptă ca în exerciţiul 2013-2014, care se va încheia în data de 31 martie 2014, să obţină un profit operaţional anual de 2.400 miliarde de yeni (17,6 miliarde de euro), în creştere faţă de 2.200 miliarde yeni cât preconiza anterior şi, totodată, un nou record după rezultatul de 2.270 de miliarde de yeni atins în urmă cu şase ani, înaintea crizei financiare din 2009.

 

În ceea ce priveşte profitul net, Toyota se aşteaptă, în exerciţiul financiar curent, la un profit net record de 1.900 miliarde de yeni.

 

Această revizuire vine în condiţiile în care, în trimestrul octombrie-decembrie 2013, Toyota a realizat un profit operaţional de 600,5 miliarde yeni, peste estimările analiştilor care mizau pe o cifră de 575,9 miliarde yeni, şi de aproape cinci ori mai mult decât rezultatul înregistrat în perioada octombrie – decembrie 2012.

 

Toyota a reuşit ca în 2013 să-şi păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare producător auto din lume devansându-şi rivalii General Motors şi Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane de vehicule. Livrările General Motors au ajuns anul trecut la 9,71 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen, împreună cu diviziile MAN şi Scania, au vândut 9,73 milioane de unităţi.

 

Pentru acest an, Toyota, împreună cu celelalte două companii din grupul său, Daihatsu Motor şi Hino Motors, intenţionează să vândă 10,32 milioane vehicule la nivel global, devenind prima companie auto care va reuşi să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed