x


  • EUR
    4.7274
    USD
    4.2601
string(8) "companii"

Toshiba, aruncată într-un scandal fără precedent

Preşedintele Toshiba, Hisao Tanaka, vice-preşedintele Norio Sasaki şi alţi 6 membri ai companiei japoneze au demisionat marţi, în urma scandalului care a adus în prim-plan neregulile financiare din registrele companiei, relatează CNN.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: zf.ro | Publicat: 22.07.2015, 13:05

Masashi Muromachi a fost numit preşedinte interimar după ce Tanaka a demisionat de la conducerea firmei. Toshiba a supraestimat profitul în perioada 2008-2014 cu 1.2 miliarde de dolari şi a întocmit falsuri contabile care să acopere această sumă.
Tanaka şi-a cerut scuze în mod public şi a declarat că primul pas pentru a recâştiga încrederea publicului este demisia celor de la conducere.

Compania japoneză le-a transmis investitorilor că vor lua toate măsurile necesare să corecteze erorile făcute. Scandalul a început în aprilie când Toshiba a investigat actele contabile, iar luna următoare o comisie independentă a venit să analizeze neregulile sesizate. Acţiunile companiei din industria tehnologică au scăzut cu 20 de procente în aprilie când scandalul a ieşit la suprafaţă.

Toshiba a fost înfiinţată în 1875 şi a devenit rapid un jucător important pe piaţa de electronice şi electrocasnice, producând la început maşini de spălat şi frigidere, iar mai apoi primul televizor color din lume. Acum Toshiba este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri la nivel mondial.