AcasăEconomieToyota Motor anticipează că producţia sa anuală de vehicule ar putea să...

Toyota Motor anticipează că producţia sa anuală de vehicule ar putea să scadă sub ţinta iniţială, din cauza deficitului de semiconductori

Compania japoneză a atras o atenţie sporită din partea analiştilor şi investitorilor, pentru a vedea dacă îşi poate respecta ţinta anuală de producţie de 9,7 milioane de vehicule, după ce a ratat obiectivele intermediare în primele patru luni ale anului fiscal început în aprilie.

Producţia şi-a revenit în august, dar în octombrie şi noiembrie ar urma să fie de aproximativ 750.000 şi, respectiv, 800.000 de unităţi, sub media planului de producţie lunar de 900.000 de unităţi pentru perioada septembrie-noiembrie, anticipată la sfârşitul lunii trecute.

Toyota nu a spus cu cât va fi redusă ţinta anuală de producţie, dar producţia din primele cinci luni ale anului fiscal curent a fost cu 6,7% mai mică faţă de planurile iniţiale ale companiei, conform calculelor Reuters bazate pe datele companiei.

O ţintă revizuită va fi dezvăluită odată ce perspectivele pentru producţie devin mai clare, a spus un purtător de cuvânt al Toyota.

Inflaţia mare, creşterea ratelor dobânzilor şi riscurile tot mai mari de recesiune economică pe pieţele majore au întunecat, de asemenea, perspectivele cererii, deşi producţia auto rămâne în general limitată din cauza penuriei de cipuri şi a restricţiilor legate de Covid.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat la începutul acestei săptămâni că ”un fel de recesiune” în China şi Europa afectează cererea pentru maşinile sale electrice.

Toyota a anunţat vineri că va suspenda luna viitoare 11 linii de producţie, la opt fabrici interne, pentru perioade cuprinse între două şi nouă zile, afectând producţia unei game largi de vehicule, inclusiv Corolla, RAV4 şi Yaris.

Compania şi-a redus de trei ori obiectivul de producţie globală pentru ultimul an financiar, de la 9,3 milioane în mai 2021 la 8,5 milioane în februarie. În ultimul an financiar, încheiat pe 31 martie, Toyota a produs aproximativ 8,6 milioane de vehicule.

 

Ultimele Articole