x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(5) "burse"

Traderii răsuflă uşuraţi: Pentru moment, DEZASTRUL este evitat

Preţul petrolului a scăzut de la maximul record din ultimele zile, încât îngrijorările cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu s-au mai temperat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.04.2018, 5:29

Preţurile futures la petrol au scăzut cu 1,9% în New York după ce s-au aflat pe un trend ascendent în ultimele cinci sesiuni, scrie ZF.ro. 

 

Preşedintele Donald Trump a declarat „misiune îndeplinită” la o zi după ce Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria, ca răspuns la atacurile chimice asupra civililor. Următoarea măsură pe care o va lua administraţia Trump ar putea fi înăsprirea sancţiunilor împotriva aliatului principal al liderului sirian Bashar al-Assad, Rusia.

 

„Există un moment de relaxare în piaţă cu privire la urmările atacului cu rachete, pentru că acesta nu a dus la un conflict regional mai mare şi nu a escaladat încă”, a spus John Kilduff, partener al fondului american de investiţii Again Capital. „Chiar au scăpat ca prin urechile acului în ceea ce priveşte păstrarea impactului limitat”.

 

Săptămâna trecută, preţul petrolului în New York şi în Londra a crescut la cel mai mare nivel din ultimii patru ani, încât tensiunile din Orientul Mijlociu au crescut, iar acea regiune este casa a peste jumătate din petrolul lumii.

 

Între timp, producţia de petrol a Statelor Unite a crescut pentru a şaptea săptămână consecutivă, iar activitatea de foraj a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani.

 

Ministrul Petrolului din Kuwait, Bakheet Al-Rashidi a transmis că OPEC şi producătorii aliaţi iau în considerare extinderea angajamentului de reducere a producţiei până în 2019, şi vor discuta acest aspect în luna iunie.

 

Preţul petrolului a scăzut cu 68 de cenţi, ajungând la 66,71 de dolari per baril.