Trafic aglomerat în Vama Veche, pe sensul de ieşire din ţară. Românii merg în vacanţă în Bulgaria

0
Trafic aglomerat în Vama Veche, pe sensul de ieşire din ţară. Românii merg în vacanţă în Bulgaria

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa, Marius Niculescu, a declarat că, începând cu ora 9.00 şi până la ora 16.00, prin punctul de trecere al frontierei Vama Veche au trecut peste o mie de maşini, formându-se cozi de câţiva kilometri.

 

 “Trecerea către Bulgaria prin Vama Veche se face pe două benzi de mers, dar din cauza fluxului mare de turişti numărul benzilor a fost suplimentat cu una de pe sensul de intrare în ţară. De asemenea, a fost necesară chemarea altor agenţi ai Poliţiei de Frontieră pentru ca tranzitul către Bulgaria să se desfăşoare cursiv”, a declarat Marius Niculescu. Poliţiştii de frontieră face apel la persoanele care urmează să mai iasă din ţară vineri şi sâmbătă să folosească şi celelalte puncte de frontieră către Bulgaria, de la Negru Vodă şi Ostrov.

 

“Acest lucru este valabil şi pentru data de 6 şi 7 mai când cei care merg să petreacă sfintele sărbători ale Paştelui în staţiunile bulgăreşti vor veni acasă. Pentru ca punctul de frontieră Vama Veche să nu se aglomereze din nou, iar cei care vor să vină acasă să stea cu orele, în şir la coadă, rugămintea noastră este ca aceştia să folosească şi punctele de frontieră de la Negru Vodă şi Ostrov”, a mai spus Marius Niculescu.