Trafic îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

0
Trafic îngreunat de ceaţă pe DN 18, în Pasul Prislop

Comitetul judeţean de iarnă a recomandat conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Totodată, se solicită şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent. Se impune ca şoferii să renunţe, în zona cu ceaţă la efectuarea depăşirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere.

 

Zăpada frământată cu grosimea cuprinsă între 0 -1 cm este depusă pe DN 18, la Petrova, în Pasul Prislop (întreg sectorul de drum naţional); pe DN18 şi DN17C la Vişeu de Sus şi pe DN18B.

 

Stare carosabil: umed pe DN1C, E58, DN18, în Pasul Gutâi şi la Sighetu Marmaţiei; DN19 Sighetu Marmaţiei.

 

S-a acţionat cu opt utilaje, cu lamă, pentru curăţarea stratului de zăpadă de pe carosabil. S-au împrăştiat 62,5 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului (16 tone pe DN1C, pe DN28, în Pasul Gutâi; DN18 şi DN17C şi DN 18 B).

 

Rămân închise pe perioadă de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri: DJ109F, pe relaţia Cavnic-Băiuţ; DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului – un tronson de 6 km.