Traficul pe Aeroportul din Iaşi a ajuns la 60 la sută din cel înregistrat înaintea pandemiei. Vasile Stoicea, director: Şocul a fost foarte mare anul trecut. Acum ne situăm în limitele estimate

0
31
Traficul pe Aeroportul din Iaşi a ajuns la 60 la sută din cel înregistrat înaintea pandemiei. Vasile Stoicea, director: Şocul a fost foarte mare anul trecut. Acum ne situăm în limitele estimate

Directorul Aeroportului din Iaşi, Vasile Stoicea, a declarat pentru News.ro că în iulie 2019 traficul ajunsese la 135.000 de pasageri, iar în acest an, în iulie, s-au înregistrat 80.000 de călători.

”Suntem la 60 la sută din traficul pe care îl aveam în 2019. Ne situăm în limitele estimate. Nu înseamnă că este bine, dar calculele pe care noi le-am făcut iniţial au fost corecte. Şocul a fost foarte mare anul trecut. De la peste 100.000 de pasageri pe lună ajunsesem la 6.000. Erau doar zborurile cu muncitori sezonieri, frâna a fost extrem de puternică. Încercăm să păstrăm destinaţiile actuale şi să creştem frecvenţa săptămânală. Sunt curse cu o încărcare foarte bună, se poate creşte frecvenţa”, a spus directorul aeroportului ieşean, Vasile Stoicea.

El a declarat că în primăvara anului viitor, Blue Air va redeschide baza de la Iaşi şi va introduce iniţial trei-patru zboruri.

Directorul aeroportului Iaşi Vasile Stoicea a precizat că există discuţii cu mai multe companii străine, între care Turkish Airlines şi LOT, pentru a opera la Iaşi, dar că totul depinde de evoluţia pandemiei.

”Avem discuţii cu mai mulţi operatori, printre care Turkish Airlines sau LOT. Discutăm şi cu operatori români pentru a introduce zboruri interne pe rutele Iaşi-Timişoara sau Iaşi-Cluj”, a mai declarat Vasile Stoicea.

În prezent, pe Aeroportul din Iaşi operează cinci companii, cu zboruri către 21 de destinaţii externe. În plus, Tarom şi Blue Air operează pe ruta Iaşi-Otopeni. De asemenea, pe perioada verii, de la Iaşi pleacă zilnic chartere către Grecia, Turcia şi Egipt.