x


  • EUR
    4.7792
    USD
    4.2976
string(16) "instant-articles"

Traian Băsescu ZGUDUIE de la bază scena politică! Cine a ‘EXTRAS-O’ pe Kovesi

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, provoacă un adevărat cutremur în România.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.10.2019, 9:38

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, Băsescu a declarat că Laura Codruța Kovesi a făcut jocurile americanilor și europenilor.

 

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă SUA a intervenit la numirile procurorilor-șefi în România, în perioada în care era președinte al României, Băsescu a precizat că „niciodată”.

 

Însă, în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, el a spus că a fost „recuperată” mai târziu, de americani și europeni, după ce a fost numită în funcție.

 

„În mod categoric, numirea s-a făcut pe propunerea doamnei Macovei, dacă bine îmi aduc aminte, și a doua numire s-a făcut pe înțelegerea dintre mine și Ponta. Deci, nicio discuție, știu eu, cu Biden sau cu oricine altcineva. Nu, niciodată (n.r. – nici la propunerea Ambasadei SUA sau a fostului ambasador Mark Gitenstein). (…) Nu este niciun secret că Maior a susținut-o și el pe Kovesi, la fel cum am susținut-o și eu.

 

În mod cert, nu s-au implicat în numire, chiar dacă și-au dorit o anumită numire. La mine, nu a venit niciodată nici ambasador, nici Biden, nici vreun șef de stat să-mi propună numirea. Însă, este cert că ei și-au recuperat-o, ca să nu spun altfel, după ce a fost numită, iar acum au extras-o frumos și au pus-o la păstrare la Bruxelles”, a declarat, la B1 TV, Traian Băsescu.

 

Mai mult, când Silviu Mănăstire l-a întrebat care ei, fostul șef de stat a replicat: „Și europenii, și americanii”.