x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(8) "economie"

Transgaz împrumută 300 milioane lei de la Banca Transilvania pentru finanţarea necesarului de capital de lucru

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 16.07.2020, 20:01

Compania a anunţat astfel că a semnat cu Banca Transilvania “Contractul de facilităţi reutilizabile de credit şi de emitere de scrisori de garanţie”, în valoare de 300 milioane lei, pe o durată de doi ani, destinat finanţării capitalului de lucru al companiei.

“După cum cunoaşteţi, Transgaz a demarat o procedură de selecţie competitivă a unei instituţii financiar bancare pentru contractarea unei facilităţi de credit în valoare de până la 300 milioane lei, fără garanţii, pe termen de 2 ani şi cu dobândă variabilă în vederea finanţării necesarului de capital de lucru pentru activitatea curentă a companiei. În procedura de negociere competitivă, pentru selectarea instituţiei financiar bancare, criteriul pentru contractarea facilităţii de finanţare a fost costul total de finanţare cel mai scăzut. În urma evaluării ofertelor primite, oferta Băncii Transilvania a avut cel mai scăzut cost total de finanţare şi astfel a ieşit câştigătoare. Transgaz şi Banca Transilvania colaborează de foarte mulţi ani iar prin încheierea acestui contract de finanţare, relaţia de cooperare dintre cele două instituţii se consolidează şi mai mult”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Acest contract de finanţare are o valoare ce depăşeşte 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2019.

“Alături de colegii mei implicaţi, mă bucur că am reuşit să finalizăm această tranzacţie şi că astfel reuşim să servim o companie de importanţă naţională precum Transgaz, vitală pentru sistemul energetic naţional şi astfel să servim încă o dată toţi românii. Este o tranzacţie-fanion pentru noi”, spune Omer Tetik, CEO-ul Băncii Transilvania.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiţii realizate la 31 martie 2020 au fost de 391,83 milioane lei.

Compania a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,11 miliarde metri cubi gaze, faţă de 4,18 miliarde mc în primul trimestru din 2019.

Compania are o capitalizare de 3,37 miliarde de lei.