Transporturile vor primi doar 35% din banii necesari

0
Transporturile vor primi doar 35% din banii necesari

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri va primi în 2008 aproximativ 530 milioane lei pentru reabilitarea drumurilor naţionale şi 604 milioane lei pentru întreţinere ceea ce reprezintă circa 35% din necesarul companiei pentru acest tip de lucrări, respectiv 3,27 miliarde lei.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Transporturilor agenţiei NewsIn, pentru executarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naţionale în 2008 Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are nevoie de 1,68  miliarde lei. Pentru întreţinerea drumurilor naţionale, investiţiile pe care compania trebuie să le facă se ridică la 1,6 miliarde lei.

În 2007, CNADNR a primit doar 40% din totalul fondurilor necesare pentru reabilitarea şi întreţinerea drumurilor naţionale.  Astfel, reprezentanţii CNADNR au precizat că suma totală necesară pentru acoperirea lucrărilor de întreţinere şi refacere a reţelei de drumuri naţionale pentru 2007 este de două miliarde lei, însă bugetul aprobat este de 857,9 milioane lei.

Compania de Autostrăzi a executat, în primele şase luniale acestui an, lucrări de reabilitare şi reparaţii pe 500 km de drumuri naţionale, estimându-se că în 2007 se vor reabilita aproximativ 1.500 km.

Sursa: NewsIn