x


  • EUR
    4.7216
    USD
    4.2706
string(8) "companii"

TRANZACȚIA anului în România? Nemții cer un miliard de euro

Un fond de investiţii rusesc, DIGI-RCS&RDS şi Orange sunt firmele care doresc să cumpere afacerile din România ale nemților de la Telekom.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.05.2019, 15:58

Potrivit surselor ECONOMICA.NET, Telekom se află în negocieri pentru vânzarea business-urilor din România cu Orange România, RCS&RDS şi Spas Roussev, reprezentantul bulgar al unui fond de investiţii rusesc, care a cumpărat deja acţiunile Telekom din Albania. Telekom vrea un milliard de euro pe acţiunile deţinute, piaţa spune ca va obţine maximum 400 milioane de euro.

 

La ora actuală, Orange România, RCS RDS şi omul de afaceri bulgar, Spas Roussev, prin fondul rusesc pe care îl reprezintă negociază preluarea operaţiunilor Telekom din România, au spus surse din piaţă pentru ECONOMICA.NET. Nemţii de la Telekom îşi doresc un milliard de euro pe acţiunile deţinute, statul român este ceva mai sceptic şi spune că vor obţine probabil în jur de 400 de milioane de euro, în funcţie de capitalizare şi acţiuni deţinute, au spus surse guvernamentale pentru ECONOMICA.NET.

 

După toate probabilităţile, aşa cum ne-au explicat surse guvernamentale, reuşita tranzacţiei depinde de felul în care germanii de la Telekom vor reuşi sau nu să şteargă datoriile grupului elen OTE, fost proprietar al companiei, către statul român. Practic, germanii de la Telekom au solicitat statului român să considere ca rambursare a datoriei majorările successive de capital operate de compania germană la Telekom România.

 

Cum statul român deţine 45,9% din divizia de telefonie fixă, iar restul subsidiarelor s-au dezvoltat fără contribuţia statului, dar probabil cu girul acestuia, situaţia Telekom este uşor complicată.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET