Tranzacţia prin care producătorul brandului Elmas vrea să cumpere compania românească de panificaţie şi patiserie Derpan a fost autorizată de Consiliul Concurenţei

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Golden Foods Snacks SA preia Derpan SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Golden Foods Snaks SA este o companie care prelucrează şi conservă fructe şi legume. Aceasta produce şi comercializează nuci, alune, seminţe şi fructe deshidratate atât sub brandul Elmas, cât şi sub mărci ale terţilor (produse private label). 

Derpan fabrică pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie. Activitatea companiei constă în fabricarea şi comercializarea produselor de panificaţie ambalate cu termen lung de valabilitate – croissant, ştrudel şi brioşe.

”În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri