Tranzacţia prin care Talon MidCo 3 Limited achiziţionează majoritatea acţiunilor Tufin Software Technologies Ltd a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. ”Nu prezintă riscuri sau ameninţări din punct de vedere al securităţii naţionale”

” Consiliul Concurenţei a autorizat, din punct de vedere al securităţii securităţii naţionale, tranzacţia prin care Talon MidCo 3 Limited achiziţionează majoritatea acţiunilor Tufin Software Technologies Ltd.”, informează autoritatea de concurenţă.

În urma tranzacţiei, Talon MidCo 3 Limited va deţine aproximativ 95% din acţiunile Tufin Software Technologies Ltd şi va avea drepturi de control asupra managementului  companiei.

Talon MidCo 3 Limited este o companie tip holding, înfiinţată în Marea Britanie, cu scopul realizării investiţiei şi nu desfăşoară activităţi economice. Firma este parte din grupul american Turn/River, care desfăşoară investiţii şi achiziţii în domeniul tehnologiei în state precum Olanda, Germania, România şi Malta.

Tufin Software Technologies Ltd. din Israel are o filială în România, Tufin Software SRL, care desfăşoară operaţiuni de securitate şi tehnologia informaţiilor.

”Dacă, din punct de vedere al Legii concurenţei (nr. 21/1996), Consiliul Concurenţei autorizează tranzacţiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, pe teritoriul României, în cazul investiţiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurenţă analizează tranzacţiile are au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art. 2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) şi a căror valoare depăşeşte două milioane de euro”, arată autoritatea de concurenţă.

În cazul în care operaţiunea are un impact semnificativ asupra securităţii sau ordinii publice prin faptul că prezintă riscuri sau ameninţări la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de 2.000.000 euro.

”Conform analizelor şi evaluărilor efectuate de către instituţiile cu competenţe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri şi/sau ameninţări la adresa securităţii naţionale”, precizează Consiliul Concurenţei.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri