x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(8) "companii"

Tranzacție surpriză: Nemții cumpără BLUE AIR

Grupul german Zeitfracht, cu operațiuni în logistică, transport naval și imobiliar, dar și în aviație, cumpără un pachet de acțiuni la compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, care-i va asigura o poziție de control.

Author: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 25.01.2019, 9:34

De anul trecut, Blue Air este partenerul strategic al Grupului Zeitfracht pe piața din Germania, unde operează la Hamburg, Köln, München, Stuttgart.

 

Planul de cumpărare a acțiunilor a fost lansat în această lună, prin depunerea oficială a actelor, grupul german dorind dobândirea controlului în comun, nu preluarea integrală a companiei aeriene. Cu sediul la Berlin, grupul a fost fondat în 1952.

 

În toamna anului 2017, grupul german a achiziționat WDL Aviation, care închiriază aeronave pentru companii precum Lufthansa, City Line, easyJet, Germanwings, Air France, British Airways, SAS și KLM, după ce anterior preluase filiala Leisure Cargo de la falimentara Air Berlin. În toamna anului trecut, Blue Air a cumpărat compania aeriană națională a Republicii Moldova, Air Moldova, cu 2,5 milioane euro, preluând totodată datorii de 61,2 milioane euro. Blue Air a fost înființată în 2004 și s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operaționale în România, Cipru, Italia și Marea Britanie.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO