AcasăEconomieTravelminit.ro: Pe litoralul românesc, preţul pentru o cameră dublă/ noapte este, în...

Travelminit.ro: Pe litoralul românesc, preţul pentru o cameră dublă/ noapte este, în medie, de 284 de lei, în creştere cu 15% faţă de 2020. Un şezlong costă de la 25 de lei/zi în sudul litoralului şi în Constanţa şi 50-100 de lei în Mamaia

”Scumpirile anunţate pentru acest sezon estival, după doi ani de pandemie şi declanşarea unui război în Ucraina, un conflict care a afectat drastic economia mondială, nu i-au descurajat pe români să meargă în vacanţă, chiar dacă toate aceste schimbări i-au obligat să fie mai atenţi la alegerile pe care le fac. Şi, bineînţeles, mult mai chibzuiţi. Aşa cum era de aşteptat, litoralul românesc este în continuare cea mai căutată destinaţie de vară din România, iar Eforie Nord, Mamaia, Eforie Sud şi Costineşti sunt în topul preferinţelor turiştilor”, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.

Este prima vară lipsită de restricţii după cei doi ani în care călătoriile au suferit condiţionări şi interdicţii, aşa că hotelierii şi operatorii din industria turismului încearcă să atragă românii către destinaţiile din ţară şi gândesc pachete pentru toate buzunarele.

Potrivit Travelminit.ro, în ceea ce priveşte tarifele la cazare la mare, preţul pentru o cameră dublă/noapte este, în medie, de 284 de lei.

Preţurile diferă în funcţie de destinaţia aleasă (cazările de pe litoral sunt, în momentul de faţă, cele mai căutate, iar preţurile cresc în funcţie de cerere), de unitatea de cazare şi facilităţile oferite, dar şi de mulţi alţi factori.

Potrivit platformei, încărcarea cardurilor de vacanţă cu suma de 1.450 de lei începând cu luna mai, o măsură anunţată de Guvernul României încă de la finalul anului trecut, a contribuit la creşterea numărului de sejururi de vară. De altfel, acordarea acestor stimulente financiare, care mai reduc din costul total al unei vacanţe, a convins mai mulţi turişti să exploreze România, o decizie care va avea un impact pozitiv pe termen lung.

”Dacă în ceea ce priveşte cazările, scumpirile nu sunt foarte mari, tarifele pentru mâncare şi diferite servicii se simt în buzunarul turistului. De exemplu, pentru o porţie de cartofi prăjiţi, turiştii vor plăti aproximativ 8-10 lei, în timp ce o porţie de hamsii este aproximativ 25 de lei. În general, scumpirile la mâncare au crescut cu aproximativ 10-15%, dar încă sunt opţiuni accesibile pe tot litoralul, în special la autoserviri”, mai arată platforma.

Cât despre accesul la plajă şi preţurile şezlongurilor, acestea pornesc de la 25 de lei/şezlong/zi în staţiunile din sudul litoralului şi în Constanţa şi pot ajunge până la 50-100 de lei/şezlong/zi în Mamaia. Turiştii trebuie totodată să aloce un buget considerabil pentru locurile de parcare, în caz că vin cu maşina, având în vedere că nu toate hotelurile, vilele şi pensiunile pun la dispoziţie această facilitate.

Turiştii migrează acum către sudul litoralului, mult mai accesibil din punctul de vedere al costurilor.

”În ciuda scumpirilor, turiştii nu renunţă la concediile lor de vară şi caută în continuare promoţii pentru escapadele lor. În plus, oferta este variată: dacă nordul litoralului (Mamaia) este cunoscut pentru diversitatea opţiunilor de distracţie (cluburi, terase) şi preţuri mai mari, sudul litoralului este dedicat mai degrabă familiilor şi turiştilor care caută linişte şi tarife accesibile. Eforie Nord şi Eforie Sud, Costineşti, Neptun şi Olimp sunt cele mai căutate destinaţii de către aceştia, mai ales că aici există numeroase unităţi de cazare care acceptă plata cu vouchere de vacanţă”, adaugă specialiştii platformei.

De asemenea, staţiunile din sud sunt alese pentru sejururi mai lungi, de o săptămână, în timp ce nordul litoralului este cel mai aglomerat în zilele de weekend, când turiştii vin aici pentru o distracţie de câteva zile.

“Deşi suntem în a doua jumătate a sezonului estival, turiştii noştri trebuie să ştie că încă există disponibilităţi la unităţile de cazare de pe litoral, inclusiv unităţi care acceptă plata cu vouchere de vacanţă. De asemenea, Travelminit.ro continuă campania de vară şi le oferă celor care îşi rezervă vacanţa pe platformă şansa de a câştiga 10.000 de lei la final de sezon estival, plus numeroase premii valoroase oferite comunităţii pe tot parcursul verii”, spune Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 7.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. în 2021, Travelminit raportează 13,5 milioane de euro vânzări în România şi 16 milioane de vizite pe platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

Ultimele Articole