Trei rachete rusești au trecut peste Republica Moldova. Reacția Maiei Sandu

Trei rachete rusești de croazieră au trecut peste Republica Moldova, a anunțat, luni, Ministerul de Externe de la Chișinău, care l-a convocat e ambasadorul rus pentru explicații. Este vorba despre trei rachete de croazieră trase de pe nave militare amplasate în Marea Neagră. Cele trei rachete au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău.

În aceste condiții, ministerul l-a convocat de urgență pe ambasadorul rus Oleg Vasnețov, pentru explicații în legătură cu această situație.  „Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare. Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, se menționează într-un comunicat de presă al MAEIE.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat luni atacurile Rusiei asupra centrului Kievului și a transmis că brutalitatea și uciderea civililor trebuie să înceteze. 

„Condamnăm cu fermitate atacurile masive de rachete rusești în curs de desfășurare asupra orașelor din Ucraina, inclusiv Kiev. Brutalitatea, teroarea și uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze imediat”, a scris Maia Sandu pe Twitter.  Opt persoane au fost ucise și alți 24 de civili au fost răniți într-un atac cu rachete asupra cartierului Shevchenkivskyi din Kiev, informează Rostislav Smirnov, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, citat de canalul Nexta Tv. 

Imaginile postate pe social media arată că exploziile proiectilelor au avut loc în parcuri și intersecții aglomerate din centrul Kievului. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri