Trei rețete de mujdei de usturoi delicios. Cu sau fără smântână, cel mai bun sos pentru grătar

Trei rețete de mujdei de usturoi delicios. Cu sau fără smântână, cel mai bun sos pentru grătar. Mujdeiul de usturoi poate deveni o adevărată delicatesă atunci când este preparat cu grijă.

Iată trei rețete de mujdei de usturoi pe care trebuie să le încerci neapărat, cu sau fără smântână.

Pentru a prepara mujdeiul de usturoi ai nevoie de:
2-3 capatani de usturoi
1 varf de cutit, sare grunjoasa
3 lingurite ulei de floarea soarelui

Pentru mujdeiul cu oțet ai nevoie de:

1 lingura de mujdei preparat
2-3 picaturi de otet

Pentru mujdeiul cu boia de ardei dulce ai nevoie de:
1 lingura de mujdei preparat
1 varf de cutit de boia

Pentru mujdeiul cu iaurt si frunze de ceapa verde ai nevoie de:
1 lingura de mujdei preparat
2 lingurite iaurt simplu
1 frunza de ceapa verde tocata
putin piper negru macinat

Modul de preparare este simplu în toate cazurile. Usturoiul se curata se spala si se zdrobeste cu ajutorul unei prese, apoi se pune in mojar.

Peste usturoiul zdrobit se presara sarea, se freaca cu pistilul pana cand devine ca o crema. Cand se formeaza crema se adauga uleiul, doar cateva picaturi odata, se amesteca in continuare adaugand uleiul treptat pana cand se obtine un amestec de consistenta unei maioneze.

La final se adaugă și restul ingredientelor, după rețeta aleasă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed