Trei stațiuni de la noi vor avea plaje mai întinse. Lucrările ar trebui terminate până la toamnă

Din acest an, turiștii care merg la Neptun, Jupiter, Venus sau 2 Mai vor avea parte de plaje mai extinse ca până acum. Autoritățile au în plan să lărgească plajele, inclusiv pe cea din Neptun, până în toamnă.

Extinderea plajei din Neptun pe timpul verii

În multe dintre stațiunile de pe litoral, marea a înghițit cu totul vechea plajă. În această vară, buldozerele vor începe să extindă plaja din Neptun cu aproape trei kilometri.

Lucrările vor începe din zona Zece Steaguri din Neptun și vor continua până la Cap Aurora pe durata sezonului estival. La fiecare două săptămâni, se vor oferi deja suprafețe largi de plajă turiștilor.

„Sunt zone care n-au deloc plajă în Cap Aurora, numai piatră și puțin nisip. Faptul că plaja s-a degradat foarte mult în iarna aceasta s-a datorat și furtunilor care au fost în noiembrie.

Noi am demolat digurile existente și atunci furtunile au distrus și plaja care a mai rămas. Din acest motiv am fost forțați să venim să înnisipăm cât mai repede, astfel încât să acoperim și sezonul acesta”, a spus Hristu Uzun, director general Apele Române-Dobrogea Litoral, potrivit Antena 3 CNN.

Chiar dacă muncitorii vor lucra în plin sezon estival, autoritățile asigură turiștii că nu vor fi deranjați când vor sosi în vacanță.

Mamaia nu are nici după trei ani un Plan Urbanistic Zonal pentru plajele nou-înființate. Primăria așteaptă un caiet de sarcini de la Ordinul Arhitecților, însă reprezentanții instituției nu sunt încrezători că îl vor primi vara aceasta.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed