x


  • EUR
    4.8422
    USD
    4.3126
string(16) "instant-articles"

Trei tineri din Caracal, plecaţi la muncă, au murit într-un accident în Olanda. Prietenă: „De ce nu s-a putut să muncească în România?

Trei dintre românii morţi, marţi, 20 martie 2018, într-un cumplit accident petrecut în Olanda sunt din Caracal. Doi soţi şi încă o rudă a acestora şi-au găsit sfârşitul în drum spre serviciu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.03.2018, 14:16

UPDATE: Cei trei tineri care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident petrecut ieri în Olanda erau membri ai aceleiaşi familii. Adina şi Aurel Soreanu sunt soţi, iar Cosmin Zîmbrea, cea de-a treia victimă, este fratele Adinei. Prietena acestuia, rănită în acelaşi accident, se află la spital. Tinerii lucrau la o companie din Olanda. Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, a declarat pentru Adevărul: „Am trimis acolo, la familie, pe cineva, să vedem cu ce i-am putea ajuta, însă ni s-a transmis că nu ar fi nevoie. Este vorba de doi fraţi, o fată şi un băiat, şi de soţul fetei. Prietena celui decedat este în spital. E trist, foarte trist ce se întâmplă, au plecat să lucreze, nu pleacă de bine, în România locurile de muncă sunt cum sunt… Păcat că nu se găsesc soluţii, sunt tare dezamăgit“, a spus Liviu Radu.

 

Ştirea iniţială

 

Un grav accident de circulaţie s-a produs marţi, 20 martie, pe o şosea dintre oraşele Helmond şi Deurne, şoferul unui microbuz în care se aflau şapte muncitori pierzând controlul volanului. Microbuzul a ajuns pe contrasens, izbindu-se frontal cu un camion. În urma impactului cinci tineri români şi-au pierdut viaţa, o femeie şi patru bărbaţi.

 

„Victimele au fost toate din România. Victimele mortale sunt 4 bărbaţi de 27, 27, 29 şi 37 şi o femeie de 24 de ani. Victimele rănite sunt doi bărbaţi de 36 de ani şi o femeie de 22 de ani. Ieri, a existat contact cu rudele şi familiile victimelor şi aranjamentele au fost făcute pentru sosirea lor în ţările de jos. Grupul Orizont îi va ajuta cu cât mai multă asistenţă şi îndrumare posibil, printre altele, prin organizarea de şedere aici şi ajutând la repatrierea decedaţilor în România. Există, de asemenea, contacte cu reprezentanţii Ambasadei Române din ţările de jos“, se menţionează într-un comunicat postat de angajatorul românilor, compania Horizon Groep, pe pagina oficială de Facebook.

 

Femeia care şi-a pierdut viaţa este Adina Soreanu, 24 ani. În acelaşi accident a pierit şi soţul acesteia, Aurel Soreanu, cei doi lăsând în urmă un copil în vârstă de 4 ani. Prietenii şi rudele celor doi au postat pe paginile proprii de Facebook mesaje sfâşietoare.

 

Andreea Mihăilescu a reacţionat dur, reamintind că tinerii au plecat din România de nevoie, pentru a-şi asigura un trai mai bun.

 

„Nu pot să mă abţin, nu pot pur şi simplu de când am auzit cumplita veste despre tinerii mei prieteni Aurel şi Adina Soreanu şi Cosmin şi Andreea 4 tinerii frumoşi şi cu vise şi planuri de viitor  😭. …Cu ce au greşit ei? Că au plecat să muncească şi sa îşi asigure o viaţă mai bună lor şi copilului lor? De ce nu s-a putut în ţara noastră? Ţara de c…t asta este părerea mea, puţin îmi pasă dacă cineva mă va critica că am această părere dar aşa este.

 

 

mai multe, pe adevarul.ro