AcasăEconomieImobiliareTrendul tiny-house prinde la Sibiu. Până la 35 de mii de euro...

Trendul tiny-house prinde la Sibiu. Până la 35 de mii de euro pentru o locuință eco, în ton cu natura

Case cu o talpă la sol de până la 35 de metri pătrați, construite cu materiale sustenabile și cu mână de lucru locală este inițiativa Transilvanian Tiny House Sibiu, care promite imobile de vacanță de până la 35 de mii de euro, disponibile în aproximativ 3 luni, relatează Turnul Sfatului.

”Scopul lor este să redai spațiul naturii, să fie construite cu o amprentă de carbon mult mai redusă decât casele normale. În Sibiu, fiecare zonă e rasă de copaci și acoperită de betoane și asfalt și cred că asta poate fi schimbat.

În teorie, suprafața unei astfel de case trebuie să fie de sub 35 de mp, cam asta e definiția. În unele țări există legislație specifică, se referă la felul în care ocupi terenul. În unele zone poți române pe roți, ești în continuare mobil, iar pentru a aviza un astfel de imobil nu ai nevoie de toate actele care se solicită în mod normal. Se pot construi și pe piloni, așa cum ne gândim să le construim noi.

E vorba de o construcție pe piloni înșurubați, astfel încât sub casă rămâne pășune. Pilonii nu au nevoie de beton, se folosește zero ciment în construcție„, explică coordonatorul Transilvanian Tiny House.

Cismaru spune că prin acest proiect se urmăresc două ”fire roșii”. Primul, noul imobil să se integreze în peisaj, pentru asta urmând să fie realizate mai multe modele. Al doilea aspect urmărit este partea de sustenabilitate: materialele de construcție sunt locale, pe cât posibil și în armonie cu natura.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.