AcasăNEWS„Tricolor pe cer”, punctul culminant al festivităților de la Alba Iulia

„Tricolor pe cer”, punctul culminant al festivităților de la Alba Iulia

Joi, de Ziua Națională a României, mii de oameni au participat la un foc de artificii în culorile tricolore, cea mai mare atracție a zilei.

Numit de către organizatori „Tricolor pe cer”, impresionantul foc de artificii a uimit pe toată lumea. Acesta a avut loc imediat după terminarea Te-deum-ului oficiat în curtea Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia de un sobor de preoţi în frunte cu arhiepiscopul Irineu.

Mesajul arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia

În cadrul evenimentelor de 1 Decembrie, arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia a vorbit despre acest moment deosebit din viața românilor.

Înaltul ierarh a arătat că înfăptuirea României Mari, la 1918, reprezintă împlinirea unui vis secular al românilor de a se afla împreună din Banat până la Nistru.

„Se cuvine să aducem prinosul nostru de recunoştinţă tuturor acelora care, în timpuri vitrege, s-au jertfit pentru libertatea şi unitatea naţiunii române. Vieţile lor sunt pietre de temelie pe care se ridică edificiul nobil al României de astăzi. Fie ca pilda lor să constituie pentru noi izvor de virtute şi de omenie”, a mai spus arhiepiscopul de Alba Iulia.

https://fb.watch/h8nIvwhw1_/

Mii de oameni au ajuns la Alba Iulia pentru festivități

Mii de oameni au participat la festivitățile de 1 Decembrie, printre care foarte mulţi părinţi cu copii, veniţi din toate judeţele ţării.

Până la orele amiezii, vremea a fost frumoasă, cu temperaturi pozitive, fiind poate cel mai cald în ultimii ani de 1 Decembrie.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.