x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(16) "instant-articles"

Trocul revine. Înapoi în viitor

Trocul, cea mai simplă formă a comerţului, nu a fost abandonat în ţara noas­tră. Lipsa banilor lichizi, sărăcia, dar şi alte motive fac ca în anu­mite zone oamenii să apeleze, cu ritmicitate, la imemorialul troc pentru a putea valorifica şi obţine anumite bunuri.

Author: Mihai Voican | Sursa: Bursa | Publicat: 08.11.2018, 10:53

Lumea evoluează continuu, dar, adesea, pături largi de oameni, din diverse motive, nu ţin pasul cu evoluţia. Interesant este faptul că, totuşi, chiar şi aşa, fragmente de progres sunt folosite de către aceştia.

 

Există carduri, bancomate, metode de plată sofisticate, bani virtuali, dar cu toate acestea în multe zone din ţara noastră oamenii încă folosesc modul de a face comerţ de acum câteva mii de ani. Un coş de mere pe două de ştiuleţi de porumb, un porc în schimbul câtorva saci de grâu, nişte legume de la câmpie pentru fructe de la deal. În târguri şi la marginea drumurilor au loc frecvent astfel de înţelegeri, dar mai nou în joc au intrat şi fragmente de progres, a se citi internetul. Site-urile de vânzări conţin foarte multe anunţuri care conţin cuvântul magic “schimb”. Oamenii au ceva de oferit, doresc un alt produs la schimb şi teoretic toată lumea este mulţumită. Desigur “poliţia gramaticii” nu are motive de bucurie, dar anunţurile, chiar şi cu exprimări mai bolovănoase au succes. Cum anul acesta ţara noastră a devenit “campioa­nă europeană” la producţia de porumb, această cereală este în topul schimburilor de pe “olx”, “lajumate” sau “publi24”.

 

 

Articolul integral pe BURSA